9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personala5 sfaturi să te înțelegi bine cu soacra

5 sfaturi să te înțelegi bine cu soacra

Folclorul românesc abundă în povestioare, pilde și proverbe care o portretizează pe mama mirelui în lupul cel rău. Niciodată nu ești suficient de bună pentru puiul ei, căreia și-a dedicat întreaga existență. Niciodată mulțumită de cum faci tu lucrurile, evident ea știe mai bine ce și cum.

Verighetele nu numai că vă vor uni ca și cuplu, ci vă vor lega unul de familia celuilalt, irevocabil. Aceiași membrii care cu siguranță vor dori să-și dea cu părerea în privința decorațiunilor pentru nuntă , a vacanțelor sau a modului în care le crești nepoții.
La urma urmei, ei vor deveni socrii tăi și mai bine să te înțelegi cu ei decât să vă consumați în conflicte obositoare.

Între a avea liniște și a avea dreptate, adevărul este că a păstra o relație bună cu soacra nu este chiar atât de dificil precum pare. Iată 5 sfaturi care te vor ajuta:

  1. Accept-o așa cum e! Ea este soacra pe care ți-a fost dat să o ai și va continua să rămână așa pentru totdeauna. Prin urmare, în loc să te enervezi, să critici și să eviți întâlnirile cu ea, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să o respecți. Chiar încearcă să o lauzi atunci când situația o justifică. Tuturor le place să primească din când în când câte un compliment sau o frază frumoasă de dragoste, iar soacra nu face excepție de la regulă.
  2. Identificați problema! Dacă sunt probleme specifice care generează șicane cu soacra, identifică-le și încearcă să-i faci pe plac. De exemplu, dacă o deranjează să îi fie invadată bucătăria sau că ajungi târziu pentru o invitație la ei acasă, asigură-te că nu dai curs acelor motive de ceartă. Sau dacă o enervează că telefonul tău mobil este pe masă, pune-l deoparte când mănânci în familie. Este atât de simplu. Nu-i da motive să te cerți și totul se va simplifica.
  3. Petreceți timp împreună! Cu siguranță ai mai mult decât un singur lucru în comun cu soacra ta, așa că încearcă să găsești spații și ocazii în care să împarți timpul cu ea. De la organizarea unei peterceri distractive, până la a te oferi să mergi cu ea la supermarket. A-i cere sfatul legat de lucrurile mici, e o modalitate de a o câștiga pentru totdeauna. Va fi bucuroasă să colaboreze!
  4. Fii atentă la cuvintele tale! Fiind din altă generație, cel mai probabil este ca soacra ta să nu aibă același simț al umorului și nici să aibă aceleași păreri despre viață ca tine. Prin urmare, fii deosebit de atentă la ceea ce spui în fața ei, deoarece o glumă poate fi interpretată greșit sau s-ar putea simți jignită de un comentariu. De asemenea, evită să vorbești despre subiecte conflictuale, dacă este cazul, cum ar fi politica sau religia. În caz contrar, veți ajunge să vă certați fără rost, din moment ce nimeni nu își va schimba poziția. Acum, dacă ea este cea care face un comentariu nefericit, de exemplu, că nu i-a plăcut tortul de nuntă pe care l-ați ales, ignoră-l și mergi mai departe.
  5. Nu o implica în certurile de cuplu! O greșeală gravă pe care o poți face, fie înainte de nuntă, fie după aceea, este să-ți implici soacra în problemele tale relaționale. Prin urmare, sfatul este să faci exact invers. În cazul oricărui conflict care apare în relație, nu apela la ea, nici pentru a solicita o mediere sau sfat, nici pentru a-l acuza pe celălalt. Este cel mai sănătos și mai practic dacă vrei să menții o relație cordială cu soacra ta.
Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments