2.4 C
București
joi, 5 decembrie, 2024
spot_img
Mai MulteDezvoltare personalaBeneficiile jocului la vârstă adultă

Beneficiile jocului la vârstă adultă

“Nu ne oprim din a ne juca pentru că îmbătrânim; devenim bătrâni pentru că nu ne mai jucăm.” – George Bernard

În zilele noastre este mult mai la îndemna să ne uităm pe telefon sau la televizor atunci când avem puțin timp liber. În plus, probabil vă sunt cunoscute expresiile „acum ești mare, nu mai ești la vârsta la care să te joci” sau „nu te-ai jucat când erai mic/mică?! Acum îți arde de joacă?”. Practic, la vârstă adultă jocul pare să nu-și mai aibă rostul.

În realitate, cu toții suntem în căutare de voie bună, relaxare, detașare de situațiile pe care oricum este necesar să le gestionam în fiecare zi, cu toții tânjim după relații de bună calitate, în care să radem, să ne simțim liberi și să ne bucurăm unii de ceilalți.

Într-unul dintre articolele trecute, va spuneam că studiile au demonstrat că principalul factor care determină buna calitate a vieții sunt relații cu cei apropiați și conectarea cu aceștia! Citește articolul AICI!

Așadar, vă las mai jos 8 motive care vă vor ajuta, poate, să priviți jocul la vârstă adultă, dintr-o altă perspectiva!

YouTube player
“Nu ne oprim din a ne juca pentru că îmbătrânim; devenim bătrâni pentru că nu ne mai jucăm.” – George Bernard

Beneficiile jocului la vârstă adultă

1. Reduce stresul

Jocul este distractiv, relaxant și poate declanșa eliberarea de endorfine, substanțele chimice naturale ale organismului, care aduc un sentiment general de bunăstare și pot chiar să ușureze temporar durerea – dacă avem dureri de cap după o zi lungă și obositoare, de exemplu.

Jocurile de societate, interacțiunea socială din timpul jocului – cu familia și prietenii ajută la reducerea stresului și chiar a depresiei. Jocul este un factor important pentru îmbunătățirea conexiunii cu ceilalți.

2. Ajută la imbunătățirea funcției creierului

Jocurile de strategie, șahul, să faci un puzzle sau să te implici în activități recreative și distractive, acționează la nivel de circuite neuronale și pot ajuta la prevenirea problemelor de memorie sau chiar să ducă la îmbunătățirea funcției creierului.

3. Stimulează creativitatea 

S-a demonstrat deja faptul că învățul prin joacă este cel mai eficient în rândul copiiilor. Dar acest principiu este valabil și în cazul adulților. Putem învața un lucru nou mai ușor, mai rapid și mai bine atunci când suntem într-o stare de joacă și curiozitate, atitudini care vin însoțite întotdeauna de relaxare și deschidere spre învățare.

4. Stimulează inteligența

Jocul stimulează inteligența astfel că ne ajută să ne adaptăm mai ușor și să rezolvăm cu ușurință situațiile din viața noastră.

5.  Jocul este un factor important pentru îmbunătățirea conexiunii cu ceilalți

Să râzi, să te distrezi împreună cu prietenii sau familia ajută la dezvoltarea empatiei, a compasiunii, crește încrederea și intimitatea.

6. O atitudine jucăușă, deschisă ne ajută să dezamorsăm o situație tensionată, să ne facem noi prieteni și să dezvoltăm mai ușor relații noi de afaceri.

7. Jocurile ne ajută să ne creștem nivelul de energie și să ne simțim tineri!

8. Jocul ne învață cum să cooperăm sau să lucrăm în echipă

Jocul ne invită la viață, la energie și la tinerețe! Jocul ne invită la cooperare, împărtășire și a-i vedea și pe ceilalți! Jocul ne invită să trăim în prezent și să ne bucurăm! Jocul este o stare de spirit!

Voi cât de des va jucați?

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

LIVE