3.4 C
București
marți, 3 decembrie, 2024
spot_img
StiriLifestyleCele mai eficiente metode pentru a preveni răceala

Cele mai eficiente metode pentru a preveni răceala

Fluctuațiile de temperatură te fac mai predispus răcelilor sezoniere, de aceea este bine să știi cum să le previi. Virusurile se răspândesc cu o viteză uimitoare, așa că este important să ții cont de aceste sfaturi pentru a îți menține sănătatea. Iată câteva metode simple pe care le poți aplica pentru a preveni răceala!

Bea zilnic ceaiuri

Pe lângă consumul regulat de apă, poți include în rutina ta zilnică ceaiuri care îți vor întări sistemul imunitar, precum ceaiul verde sau cel de ghimbir. Pentru un efect și mai benefic, adaugă puțină zeamă de lămâie și câteva lingurițe de miere după ce ceaiul s-a răcit. Aceste ingrediente au proprietăți antibacteriene și ajută la subțierea mucusului, facilitând respirația.

Adoptă o alimentație bogată în proteine pentru un organism puternic

Asigură-te că incluzi în alimentația ta zilnică alimente bogate în proteine. Peștele, ouăle și iaurtul sunt opțiuni excelente. Proteinele contribuie la întărirea sistemului imunitar și la menținerea unei stări generale bune de sănătate.

Dezinfectează periodic obiectele cu care intri în contact

Atunci când folosești aparatele din sala de sport sau intri în contact cu obiecte la locul de muncă, ia în considerare curățarea acestora. Pune un prosop deasupra aparatelor înainte de a le utiliza, pentru a evita contactul direct cu bacteriile. De asemenea, dezinfectează obiectele cu care intri în contact cel puțin o dată pe săptămână. Rinovirusurile pot supraviețui pe suprafețe timp de până la 48 de ore.

Păstrează distanța și evită contactul cu persoanele răcite

Indiferent dacă te afli la locul de muncă sau în mijloacele de transport, încearcă să păstrezi o distanță față de persoanele care sunt răcite. Dacă cineva strănută sau tușește în apropierea ta într-un spațiu public, medicii recomandă să-ți ții respirația câteva secunde și să te distanțezi pentru a evita inhalarea aerului contaminat.

răceala

Consumă sucuri naturale din fructe și legume

Un mod excelent de a ajuta organismul să elimine toxinele și să facă față răcelilor și gripei este să începi ziua cu un suc natural din fructe și legume. Poți combina ingrediente precum broccoli, mere, morcovi, castraveți, lămâie, mentă, pătrunjel sau ghimbir, în funcție de preferințele tale.

Curăță telefonul, sursă de germeni

Unul dintre obiectele pe care le folosim cel mai des și pe care le avem mereu la îndemână este telefonul mobil. De-a lungul zilei, acesta intră în contact cu diverse suprafețe și poate fi plin de microbi, pe care îi transferăm de pe mâini (de exemplu, atunci când deschidem uși sau ne sprijinim de balustrade). Studiile au arătat că telefoanele mobile sunt purtătoare de germeni, așa că este recomandat să le dezinfectăm periodic pentru a preveni răspândirea acestora.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

LIVE