16.7 C
București
joi, 23 mai, 2024
Google search engine
StiriCetățean român înjunghiat în Olanda, ambasada acuzată că nu se implică

Cetățean român înjunghiat în Olanda, ambasada acuzată că nu se implică

Ionuț Popescu, un român în vârstă de 27 de ani, aflat la muncă în Olanda, mai exact la Haga, la o fabrică de pâine,  este căutat cu disperare de familia lui încă din data de 16 octombrie. Familia fusese informată că Ionuț ar fi fost bătut și înjunghiat și nu știau dacă acesta mai este în viață. Aceștia acuză personalul ambasadei României de la Haga că nu i-a ajutat cu nimic în a afla ce s-a întâmplat cu ruda lor.

Ionuț Popescu nu a mai răspuns la telefon încă de luni, 16 octombrie anul curent, ceea ce i-a îngrijorat profund pe membrii familiei sale. Aceștia au reușit, în primă fază, să vorbească la telefon cu Matei Lupu, un coleg de muncă și prieten al lui Ionuț.

Polițiștii și medicii de pe ambulanță au intervenit prompt în cazul lui Ionuț Popescu, salvându-i viața. Sursa foto: omroepwest.nl

Ambii lucrau la o fabrică de pâine, în Haga. Conform spuselor lui Matei, în noaptea de duminică spre luni, 15 spre 16 octombrie, în timp ce Matei era în oraș, între Ionuț Popescu și un alt vecin din casa în care erau cazați a izbucnit un conflict spontan. Cei doi ar fi folosit inclusiv cuțite, iar când a venit un echipaj de la Poliția olandeză, Ionuț zăcea pe jos, într-o baltă de sânge. Matei le-a spus rudelor acestuia că, probabil, polițiștii l-au crezut mort, spunând că nu are voie să intre nimeni în casă deoarece este locul în care s-a produs o crimă. Ionuț ar fi fost luat pe targă și urcat într-o ambulanță, a mai spus Matei, care nu a fost însă martor ocular al incidentului.

Reacția familiei a fost una neîntârziată. Aceștia au sunat la Ambasada României de la Haga, iar angajații de acolo le-au precizat că nu au fost informați despre un astfel de incident și că nu pot face nimic pentru a-i ajuta. Familia tânărului e de părere că reprezentanții Ambasadei din Haga au adoptat politica struțului, refuzând să-și facă datoria și să se intereseze pe lângă autoritățile locale despre soarta lui Ionuț Popescu.

Ionuț Popescu, la locul de muncă din Haga, înainte de incidentul care era să îi fie fatal.

Ulterior, încercând prin orice formă să afle dacă Ionuț mai trăiește, neștiind exact ce se întâmplă cu acesta, membrii familiei s-au adresat celor de la Europol. Deși, oficial, cei de la Europol au spus că nu pot face demersuri legale decât pentru membrii lor de sindicat, la scurt timp fratele lui Ionuț a fost sunat de un avocat din Haga, pe nume Baumgarten. Abia acesta i-a lămurit că Ionuț Popescu este în viață. A fost internat pentru câteva ore, chiar în ziua de 16 octombrie, iar ulterior a fost dus  în arestul Poliției din Haga. Aceeași soartă a avut-o și cel cu care s-a luptat românul, aflat, deasemenea, în arestul Poliției din Haga.

După două zile, Ionuț Popescu a fost eliberat din arest. Acesta și-a angajat un avocat și va acționa în instanță, pentru a obține despăgubiri pentru loviri și alte violențe, de la agresor, dar și daune morale.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments