23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personalaCum ne îndeplinim dorințele?

Cum ne îndeplinim dorințele?

În ceea ce privește dorințele și îndeplinirea acestora, am observant de-a lungul timpului că există 2 tabere – tabăra celor care au un million de dorințe și se pierd în ele astfel încât nu se mai focusează pe niciuna și chiar devin anxioși, frustrați și nervoși că nimic nu le iese așa cum își doresc și tabăra opusă în care oamenii nu au dorințe.

Cum ajungem la calea de mijloc, cât de importante sunt dorințele și mai ales cum reușim să le materializăm – aflăm în următoarele rânduri!

În dicționarul explicativ al limbii române aflăm următoarele definiții ale dorinței:

1. Stare sufletească a celui care tinde, râvnește sau aspiră la ceva.

2. Poftă, gust (de a mânca, de a bea ceva etc.).

3. Atracție erotică

“De cele mai multe ori ceea ce ne blochează realizarea unei dorințe este un conflict intrapersonal. Iar uneori ne sabotăm atât de mult încât nici nu ne dăm voie să avem dorințe.” – ne spune Claudia Jimeno specialist în creștere spirituală și dezvoltare personală din experiența de peste 25 de ani în lucrul cu oameii.

YouTube player

Însă, atunci când avem dorințe și ne dăm voie să ne imaginăm cum ne-am simți și cum ar fi viața noastră cu dorințele îndeplinite practic ne încărcăm cu energie și voie bună. Începem să simțim o stare de bine, o stare de flux, simțim că avem sens, că avem mai multă viață în noi și bucurie.

Pe lângă faptul că atunci când ne îndeplinim dorințele simțim bucurie și satisfacție, procesul în sine pentru a realiza o dorința ne ajută să ne creștem stima de sine, începem să ne recăpătăm puterea personală, să ne cunoaștem valoarea și ne împuternicim. Pas cu pas! Pentru că în momentul în care ne dăm voie să ne dorim lucruri este un semn că suntem în contact cu noi și cu nevoile noastre. Iar atunci când începem să facem demersuri clare pentru realizarea unei dorințe, prin forțe proprii, este un semn că suntem mai conștienți de faptul că noi suntem creatorii propriei noastre vieți și ne-o asumăm!

Se spune că atunci când îți dorești ceva din tot sufletul – iar mintea, corpul și emoțiile sunt aliniate în acea direcție – tot Universul lucrează la îndeplinirea acesteia.

Și am descoperit la Niculina Gheorghiță – Psiholog Clinician Principal  cele “5 cuvinte magice care ne deschid diverse fluxuri de conștiința” așa cum spune chiar autoarea. Conform cercetărilor ei, acestea sunt- în ordinea aceasta – Eu vreau – Eu cred – Eu știu – Eu pot – Eu sunt!

Iar acum o să vorbim despre primul cuvânt din această ecuație, eu vreau! Pentru că atunci când avem o dorința – practic și real vrem un anumit lucru specific.

Și pentru că vreau să informația să ajung la voi în mod corect o s-o citez pe Niculina Gheorghiță care ne spune:

“Eu vreau – deschizătorul fluxului de conștiință al acceptării.

Toate acțiunile, schimbările, evenimentele, se întâmplă datorită cuvântului magic vreau. L-am numit magic deoarece odată rostit, acest cuvânt se duce ca un semnal în Univers, iar în interiorul persoanei se întâmplă ceva foarte subtil, ca și cum se deschide și se activează ceva. Din punctul meu de vedere aceasta e magia când faci ceva și acționezi cu acea intenție în mai multe planuri și dimensiuni. (…)

De fapt, când spui “eu vreau” deschizi fluxul de conștiință al acceptării faptului că se poate întâmplă ce vrei tu. Prin “eu vreau” ne exersăm puterea și forța liberului arbitru și atunci Universul transmite orice vrei.”

În concluzie putem să ne creăm viața pe care ne-o dorim – cu o singură condiție – să ne dăruim cel mai valoros cadou…acela de a fi noi înșine!

Iar asta înseamnă să renunțăm la autosabotori, la credințele și programe limitative – nu merit, nu sunt în stare, nu sunt suficient, la conflictele interioare, să lucrăm la fidelitățile noastre și la frici. Pentru că dorințele noastre se indeplinesc și viața noastă va arată așa cum ne dorim în momentul în care suntem aliniați minte-corp-emoții, iar vibrația noastră va susține și va atrage tot ce este mai bun și mai frumos pentru noi!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments