2.4 C
București
joi, 20 martie, 2025
spot_img
EDITORIALDacă vin oficiali din administrații străine în România cu cine vorbesc? Și...

Dacă vin oficiali din administrații străine în România cu cine vorbesc? Și în ce limbă?

- Advertisement -

În anul 2024, România s-a aflat într-un punct de răscruce politic, cu alegeri generale ce au decis viitorul direcției țării. Așteptările au fost mari, iar incertitudinile nu au fost mai prejos. Clasa politică ar fi putut să ofere oportunitatea construirii unor noi lideri de bază, care să conducă țara spre un nou capitol de succes. Nu a făcut-o. A preferat să se uite la filme cu spioni și agende întortochiate și au pus în scenă scenarii proaste, pentru oameni proști. Din fericire pentru unii, din păcate pentru alții, românii nu au mușcat „momeala”.

Ceea ce au crezut ei a fi un joc subteran subtil, inteligent, s-a transformat într-un haos imposibil de conținut și controlat.

România divizată a luat locul, din nou, a ceea ce nu a reușit „România educată”. Două tabere care se sfâșie reciproc, deși au același obiectiv: un trai decent.

Marcel Ciolacu a fost foarte atent la Iohannis și la „guvernul meu” și a pus în aplicare rețeta nesimțirii: pârghii trase din toate partidele, alianțe care rezistă și celor mai grele teste, promisiuni electorale goale, tiktokăreală la greu, certuri de fațadă, demisii de tipul „hai că am glumit” și iată, încă „viu și nevătămat” la cârma țării.

Țara arde și Marcel Ciolacu se scarpină…la buget. Păi nu a spus el anul trecut să comasăm alegerile, că e mai ieftin? O amețeală cum nu a mai văzut România, dar o ieftineală de rezultate au ieșit. Doar la calcule lucrurile stau diferit.

Că marea comasare nu a fost chiar ieftină, că parlamentarele cu prezidențialele nu prea s-au potrivit nu a mai contat. A făcut însă „monstruoasa coaliție” un sondaj de opinie de toți banii. Care bani? Ai noștri. Banii noștri din educație, din spitale, din infrastructură și altele. Explicații pentru amestecarea datelor și cheltuirea banilor nu am primit. Nu am primit nici punga goală pe care o împărțea PSD în anii de glorie.

Bine, bine și Uniunea Europeană?

O trimitem pe Șoșoacă!

Pe lângă problemele interne, România a trebuit să gestioneze și relațiile externe. Integritatea în cadrul Uniunii Europene, dar și consolidarea poziției sale în fața unor provocări globale, cum ar fi războiul din Ucraina și crizele economice, au fost teme importante în campania electorală.

Candidaturile și ideologiile politice au trebuit să reflecte nu doar prioritățile naționale, ci și contextul geopolitic. România avea un rol important în regiune, iar alegerile din 2024 au fost o oportunitate de a întări acest rol, de a colabora mai strâns cu partenerii europeni și de a contribui activ la rezolvarea crizelor regionale.

Mai are rost să vorbim despre integritate? Previziunea lui Iohannis, „vom fi de râsul lumii” s-a îndeplinit de anul trecut, fără ca el să știe. Sau poate știa, dar nu era trecut în agenda prezidențială, iar el nu e prea comunicativ din fire…

Cristian Barna, expert în studii de securitate a declarat pentru Canal 33 în această seară că dacă ar veni cineva din administrația Trump în România, cu cine ar vorbi? Și în ce limbă? Iată o întrebare la care merită să ne gândim în luna mai, dacă se vor ține alegerile în luna mai.

Dinozaurii politicii românești se bat pe ciolan, dar fără o temelie care să le permită să contruiască ceva temeinic pentru țara noastră. Doar Marcel Ciolacu ce se mai pregătește, că ia regulat medidații, așa cum însuși s-a lăudat.

Deci cine cu cine vorbește? Cine organizează alegerile prezidențiale și pe ce bani?

Aflăm în următorul episod din „Simion depune o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Ciolacu 2.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE