10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriDavid Popovici cucerește aurul la EuroMeet

David Popovici cucerește aurul la EuroMeet

Înotătorul român, David Popovici, în vârstă de 19 ani, a obținut o victorie impresionantă sâmbătă, 27 ianuarie, în proba de 200 de metri liber, la EuroMeet, un important concurs de natație desfășurat în Luxemburg, potrivit informațiilor furnizate de site-ul oficial al competiției. Campionul de la CS Dinamo a dominat cursa cu un timp remarcabil de 1:46.19, depășindu-i pe sârbul Velimir Stepanovici (1:47.84) și pe francezul Hadrien Salvan (1:48.82).

În cadrul competiției găzduite de Luxemburg, Popovici a participat și la proba de 50 de metri liber, dar, din păcate, nu a reușit să se califice în finala A, ocupând locul 11 cu 22.91 secunde. În proba de 50 de metri fluture, a obținut locul 8 în finală, după ce s-a calificat cu al optulea timp în seriile de calificare.

Deși nu va lua parte la Campionatele Mondiale de la Doha, care se vor desfășura între 11 și 18 februarie, David Popovici și echipa sa au ales să se concentreze pe pregătirea intensivă pentru Jocurile Olimpice. Despre decizia sa de a nu participa la evenimentul mondial, Popovici, deținătorul recordului mondial la 100 de metri liber, a informat Gazeta Sporturilor. Cu dubla sa victorie la Campionatele Mondiale din 2022 la 100 și 200 de metri liber, Popovici rămâne o figură centrală în lumea înotului, continuând să inspire prin hotărârea sa și dedicarea pentru performanță.

Olivia Cucoș
Olivia Cucoșhttp://canal33.ro
Jurnalist cu experienta in domeniul jurnalismului sportiv si reputatie consolidata ca redactor al postului Tv Moldova1, Televiziunea naţională moldovenească, prezentatoare şi coordonatoare al comunicării pentru Federaţia de Fotbal a Republicii Moldova şi ca reporter al Digi Sport, Olivia este realizatoarea si prezentatoarea emisiunii Sport al Canal 33 HD
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments