10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseExclusiv! Președintele ASEMER despre provocările lui 2024 asupra economiei românești

Exclusiv! Președintele ASEMER despre provocările lui 2024 asupra economiei românești

Emilio Alonso Luque Ascanio, președintele Asociației Investitorilor Spanioli în România (ASEMER), cunoaște bine țara noastră, de vreme ce, de mai bine de două decenii, de la primul contact, a trăit sau a avut relații speciale cu acest colt de lume.

El a acceptat cu plăcere, la finele anului trecut, să ne ofere răspunsuri la câteva întrebări legate de referința mediului de afaceri la noul an, unul în care vom avea parte de multe provocări, de diverse feluri.

„Referința dumneavoastră vizează modificarea Codului Fiscal. Asemenea modificări generează incertitudini și chiar stres. De multe ori e necesar să faci asta, dar era necesară și o consultanță cu mediul de afaceri pentru clarificări și a se vedea și care e forma în care autoritățile înțeleg să pună noile dispoziții în aplicare. Pe de altă parte, dacă statul consideră absolut necesar să facă aceste modificări atunci ele pot fi bine primite, dar să fie bine primite pe termen lung sau măcar mediu”, a declarat el în exclusivitate pentru canal33.ro.

El nu a ezitat să afirme că „oamenii de afaceri, în general, nu se bucură de modificările dese ale legislației”, fiindcă ele îi afectează în mod direct.

Emilio Alonso Luque Ascanio a luat prima dată contact cu România la începutul anilor 2000

Pe de altă parte, evită să precizeze dacă România ar trebui să privească spre Spania ca spre un model economic sau nu.

„Eu nu aș zice că Spania ar trebui să fie neapărat un exemplu pentru România. Cred, în mod personal, că Spania are multe lucruri care ar putea fi aduse aici, în România, pentru a crea o societate mai puternică. Dar România trebuie să-și rezolve ea singură problemele pe care le are, dar și cele care vor veni. Important e să cream o societate puternică, care să permită mediului de afaceri să o transforme într-o țară mai bogată!”, adaugă simpaticul om de afaceri originar din Insulele Tenerife.

El mai spune că privește spre 2024 cu un optimism moderat. „Optimismul moderat o e formulă relativ acceptabilă în această chestiune”, conchide Emilio Alonso Luque Ascanio.  

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments