29.5 C
București
vineri, 13 septembrie, 2024
spot_img
DiverseInamicul nr.1 al adolescenței: acneea! Cum spunem STOP agravării?

Inamicul nr.1 al adolescenței: acneea! Cum spunem STOP agravării?

Acneea, numit pe numele de cod „inamicul numărul 1”, din adolescență, din tinerețe, cel care strica întâlnirile, petrecerile, buna dispoziție, nu va dispărea niciodată. Cu toții am trecut prin etapele adolescenței în care în cel mai nepotrivit moment apărea un coș care era vizibil și crea frustrări.

Recenta ediție a emisiunii „Apel Medical”, moderată de Elena Banciu, deschide un capitol vechi sau nou din viața noastră, mai puțin plăcut pentru unele persoane. Sfaturi și trucuri vin direct de la invitata emisiunii, Carmen Condrat, medic dermato-estetician.

O primă observație pe care o subliniază medicul dermato-estetician, Carmen Condrat, este că acneea, din păcate, nu dispare niciodată, fiind o afecțiune cronică ce poate să afecteze oamenii indiferent de vârstă.

„Practic încă de când ne naștem, în primele 3 luni de viață, bebelușii pot să sufere erupții acneiforme. Acestea sunt date de hormonii tranzitori pe care i-a primit de la mamă și este o afecțiune cât se poate de trecătoare în această perioadă. Mai târziu, însă, copiii între 1 an și 6 ani pot să sufere de mici erupții acneiforme izolate. Acestea sunt de cele mai multe ori cauzate de niște glande suprarenale imature”, a explicat doctorul Carmen Condrat, invitata emisiunii „Apel Medical”.

Ce este acneea? Sfaturi și trucuri pe această temă în emisiunea „Apel Medical” de la Canal 33, în fiecare joi, de la ora 16.00

Perioada de adolescență se observă începând cu vârsta de 12 ani, vârsta cea mai afectată de acnee. În această perioadă, leziunile acneice debutează într-un mod mai sever, practic oricunde pe corp.

„Studiile au arătat că nu avem un singur inculpat, avem nevoie de 4 elemente. La bază și cel mai important este glanda sebacee care contribuie 50% din vină. Mai avem nevoie de o inflamație locală cu tip bacterie magnesium, e o bacterie pe care o avem toți pe piele. Nu în ultimul rând avem nevoie de hipercheratinizare, adică o înmulțire excesivă a cheratinocitelor la nivelul pielii. Dacă aceste 4 condiții sunt îndeplinite, atunci apar leziunile de acnee sub mai multe forme”, a detaliat invitata pentru Canal33.

Te invit să afli informații prețioase cu privire la această problemă care ne dă tuturor bătăi de cap și care este modul cel mai simplu pentru a o ține sub control, la emisiunea „Apel Medical”, alături de Elena Banciu și invitata sa, Carmen Condrat, medic dermato-estetician.

Cristina Dincă
Cristina Dincăhttp://canal33.ro
Proaspăt intrată în domeniul jurnalismului, Cristina Dincă și-a propus să descopere toate fațetele meseriei la care a visat de mică și să contribuie la dezvoltarea acesteia. Pasiunea pe care o poartă zilnic cu ea o ajută să transmită către marea de oameni energia pozitivă de care avem cu toții nevoie în prezent. Cristina Dincă e absolventă a Facultății de Jurnalism, în cadrul căreia a avut oportunitatea să experimenteze, să-și însușească strategiile necesare unui bun jurnalist și să cunoască oameni care au inspirat-o. De asemenea, de-a lungul timpului, a lucrat alături de adevărați profesioniști din domeniul televiziunii, precum TVR și România TV.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

LIVE