-1.3 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie, 2025
spot_img
DiverseMagnoliile–semnificații, simboluri și legende. Papirus din sipetul cu taine și povești

Magnoliile–semnificații, simboluri și legende. Papirus din sipetul cu taine și povești

- Advertisement -

Magnoliile sunt arbuști decorativi, vestitori de primăvară, cu flori minunate și mireasmă îmbătătoare, care înfloresc înainte ca frunzele să apară. 

Magnolia este o plantă cu adevărat specială, simbolizând gingășia, frumusețea și dragostea pentru natură. De-a lungul timpului, magnolia a fost asociată cu feminitatea, noblețea și perseverența. 

Se spune că magnoliile sunt cele mai vechi plante de pe pământ și că au supraviețuit până în zilele noastre încă din perioada dinozaurilor, căci fosile ale acestor flori au fost descoperite în roci vechi de peste 100 milioane de ani în, America de Nord, Europa și Asia.
Întrucât florile de magnolie au apărut înaintea albinelor și a altor agenți polinizatori, sunt polenizate de către insecte din familia Nitidulidae. Florile nu produc nectar, căci neavând petale si sepale propriu-zise, ele atrag insectele prin secrețiile lor dulci și parfumate.

Primele magnolii au fost aduse î Europa în anul 1688 din Virginia. Karl von Linne, descriind această plantă, a rebotezat-o după numele botanistului francez, Pierre Magnol, director al grădinii botanice din Montpellier, Franța,

În funcție de dimensiunea florilor și de modul în care acestea înfloresc, se consideră că magnoliile simboluri diferite:

Soiurile de magnolie care cresc în regiunile sudice, fiind intens parfumate, simbolizează frumusețea divină și excelența.

Despre magnoliile cu flori able se spune că reprezintă puritatea, perfecțiunea, sinceritatea și curățenia sufletului și a trupului.

Florile roz de magnolie sunt asociate cu tinerețea inocența, bucuria de a trăi.

Magnoliile verzi simbolizează entuziasmul și bucuria, insa ele mai sănătatea și norocul.

Despre magnoliile cu flori mov se spune că vor fi oferite când o persoană dorește să transmită gânduri de însănătoșire și încurajări.

Se spune că magnoliile, atunci câns sunt culese se ofilesc rapid și se îngălbenesc, acest lucru simbolizând trecerea din zona spirituală în cea materială.

În China, florile de magnolie sunt simbolurile nobleței și purității. În China antică, magnolia denudata este cunoscută sub numele de Yu-Lan, adică „orhideea de jad”, iar magnolia fuscata este numită Han hsiao hua, adică „Floarea cu zâmbet secret”, sugerând zâmbetul iubitor al unei fete modeste.

În Japonia, planta este folosită în scop ornamental, uneori medicinal, iar florile sale sunt considerate simboluri ale dragostei pentru natură. Tot la poporul japonez, floarea  de magnolie este sublimă și este asociată cu forța vieții, fiind adesea oferită cu ocazia nașterii copiilor.

În statele americane Louisiana și Mississipi magnolia este floarea simbol și reprezintă frumusețea, perseverența, demnitatea, dragostea pentru natură și spiritul nobil.

Despre persoanele care iubesc magnoliile se spune că sunt sensibile, altruiste, devotate, protectoare, tenace și perspicace. 

Cea mai veche descoperire a magnoliilor se găsește în istoria aztecă, în timpul lui Montezuma, unde există ilustrații despre Magnolia dealbatao planta foarte rară care supraviețuiește doar în câteva locuri, în sălbăticie, și, deși schimbările climatice sunt în mare parte de vină, nativii taie florile pentru festivaluri și acest lucru împiedică însămânțarea plantelor.

Legenda lui Mulan este o poveste chinezească despre curaj, loialitate și sacrificiu. Legenda spune că Hua Mulan este o eroină născută în perioada Dinastiilor de Nord şi de Sud. Se spune că în clipa când bătrânul tată al fetei primise ordin să plece pe front, Mulan s-a hotărât să plece ca ostaş în locul tatălui ei.

În vechime, armatele chineze erau formate numai din bărbaţi aşa încât Mulan s-a deghizat în bărbat, pornind să lupte pe câmpul de bătălie. După o lungă și distinsă carieră militară în luptele împotriva hoardelor nomade din nord, După ce şi-a terminat serviciul militar, împăratul a vrut să îi ofere, drept răsplată, un post de înalt demnitar la curtea imperială. Totuşi, ea a refuzat toate onorurile, cerând în schimb să i se permită întoarcerea în orăşelul ei natal.

Ajunsă acasă, Mulan îşi îmbracă vechile straie de fată, stând înaintea soldaţilor ce o însoţiseră până acasă și toţi au rămas împietriţi, realizând că Mulan nu era bărbat. Trăsăturile lui Mulan erau bunătatea pură, pietatea filială, curajul, puterea de a îndura încercări, şi atitudinea detaşată faţă de faimă şi avere. Aceste calităţi alese au transformat-o într-o memorabilă figură feminină în cultura tradiţională chineză, şi, astfel, legenda ei s-a transmis mai departe, de-a lungul generaţiilor. Împăratiul îi cere să-i devină concubină. Însă Mulan refuză și se sinucide aruncându-se în propria sabie.

Deși magnoliile nu sunt direct legate de povestea lui Mulan, în adaptările cinematografice, ele sunt adesea asociate cu frumusețea și curajul ei, căci magnoliile sunt flori delicate și parfumate, iar în cultura chineză, ele simbolizează puritatea și eleganța. Povestea lui Mulan este un exemplu de curaj și devotament, iar legătura cu magnoliile poate fi interpretată ca o metaforă pentru frumusețea și forța interioară a eroinei.

- Advertisement -
Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE