Unii n-au ce face în timpul liber și, dincolo de profesie, se aruncă spre o nouă… dragoste. Pasiunea crește ca foamea, adică mâncând și, când apar rezultate care te scot din bula de intimitate, ba chiar te împing în fața publicului larg… opaaaa, prinzi și mai tare gustul. Apoi apar ucenicii, follower-ii (cum ar zice generația pe mobil)…
Aceasta este rețeta de viață a invitaților lui Cătălin Grosu din această seară, în emisiunea FORUM IT, pe Canal 33 Romania (FB, youtube si UPC 408):
– Economist ca formație, Silvia Daniela Pohrib deține mai multe certificări în domeniul financiar: este expert contabil și membru CECCAR din anul 2006, formator acreditat din anul 2015 și stagiar în domeniul auditului financiar (CAFR). Pentru a fructifica îndelungata-i experiență în lucrul cu antreprenorii tineri, ea însăși creatoare a câteva afaceri de succes, Silvia a lansat primul curs de antreprenoriat juvenil (pentru vârste cuprinse intre 7-18 ani) și ulterior a devenit consilier vocațional. În prezent utilizează ca vehicul de formare profesională și ONG-urile pe care le-a creat sau din care face parte: Asociația SUPORT Regiunea Centru (2016), AER Bruxelles (2016) – reprezentant Regiunea Centru, Centrul Educațional de Excelenta LearnEX, Clusterul ACCES Economie Socială (2017), CONAF Brasov (2018). Mamă a doi copii, Silvia nu uită să propună mediului cu care colaborează, ori de câte ori are ocazia, proiecte educaționale și idei care pot crea baza unei comunități perfect adaptate viitorului tehnologic al planetei.
– Patricia Preda, viitoare proaspătă absolventă de Moisil – Brașov, a construit vreo 3 monoposturi electrice cu ajutorul unui kit, este senioară la participări în tot felul de chestii tech, explorare, mecatronică și embedded something.. (ne explică ea!).
– Ciprian Branea este un contabil convertit, devenit, cu trudă și tenacitate, personaj de carte (“Noii industriași, creativii” – autor Oana Năsui). IT-ist prin vocație, s-a apucat și a performat cu un software stomatologic, apoi cu diverse instalații interactive, unele ajunse la maturitatea unor soluții comerciale. Deși spune despre sine că e “Autodidact, maker, pasionat de electronică, robotică, tehnologii inovatoare și eco-energy”, s-a implicat în nenumărate manifestări culturale (Noaptea Galeriilor – 2017, Noaptea Muzeelor 2016-2018 etc.) și a realizat expoziții sau spații de expunere interactive pentru muzee (expoziția “Celest” – 2017, expoziția “Pe drumul spre Marea Unire” -2018-2019). “Nu se poate face educație tehnologică, nu putem pregăti copiii pentru meseriile viitorului folosind biluțe de lemn” – spune cu convingere Ciprian.
Micii mari creativi
articolul anterior