Nimeni nu dezbate nimic…
M-am uitat pe de înseamnă azi „European way of life”, în strategia Partidului Popular European, ai cărui membri de vârf s-au aflat nu de mult la București. Merită citită și dezbătută. Însă, surprinzător, nimeni nu dezbate locul unde se va afla România în următorul Parlament European. Poate românii ar dori să afle dacă vom îngenunchea și de data asta în fața neomarxismului anticreștin al LGBTQ, sau vom rămâne consrevatori, creștini, adepți ai familiei tradiționale, așa cum ne-au lăsat strămoșii noștri?
Face cineva o analiză în care să știm, și noi, ce a adus bun României proiectul „Green Deal”, sub a cărui comandament ne-am distrus economia, extracția cărbunelui, resursele și agricultura? Nimeni nu are nimic de spus despre declinul economic în care ne aflăm de când cei doi prieteni – Ciolacu și Ciucă -, au hotărât că sunt stăpânii românilor și respectă toate „indicațiile prețioase” ale Ursulei von Bruxelles și ale birocraților Comisiei Europene, cei nealeși de nimeni niciodată?
M-aș fi așteptat, din partea candidaților la alegerile pentru P.E., la o dezbatere amplă. Partidele main stream s-au corcit și laudă reapariția homunculului și a duhorii băsiste în politica noastră, prin candidatul „independent” la primăria capitalei…
Peste tot ni se descrie o lume în permanentă degradare, dar parcă pe noi asta nu ne privește.
N-ar trebui să ne îngrijoreze starea economiilor și societăților vestice? Nu aducem în discuție, ne e frică să vorbim despre din ce în ce mai multele analize, dar nici nu cerem, nici la alegeri o reacție de la „stăpânii” noștri. Este de interes pentru noi, slugile, degradarea economiei occidentale, din cauza a 30 de ani de economie neoliberală? Se apropie alegerile europarlamentare, dar nouă nu ne pasă că suntem cuprinși de ideologii mizerabile. Parcă nu vedem cum în jurul nostru se prăbușesc instituții, nici cum guvernul României distruge sectoare private întregi, conform ”rețetei” primite de la Banca Mondială și de la Bruxelles, îngrășând rândurile clientelei politice angajând alți și alți leneși la Stat. De ce, oare, nu vedem politicile fiscale greșite, de parcă nu am sărăci cu toții, pe când lor le cresc conturile exponențial? Nu vedem că ni se propune o societate bolnavă în care să fim captivi și cuminți, de frică, din care să nu putem ieși niciodată?
Poate că ne vor salva Ursula, Macron și Charles Michel, cu portofelul electronic, cu supreavegherea cetățenilor, cu cohortele de sexomarxiști și cu ceeace propun slugilor, – economia de război…
„Un cântec vesel să cântăm!” – pare a spune sinistra dualitate contopită într-o formă autosuficientă de viață politică pe nume Ciolacu-Boloș. Otrepele care împung în pământ cu sula-n coaste pe marii Brătieni par a nu vedea cum ei înșiși duc la pierzanie România, cu scuipatul curgându-le din gură, așa cum stau prosternați în fața atotputernicului Bruxelles. Pentru Ciolacu nu constituie o lecție Franţa, care va începe reducerea deficitului prin diminuarea cheltuielilor de stat, așa cum a anunţat ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, după ce datele publicate marţi au arătat că ţara a depăşit ţinta de deficit bugetar pentru 2023.
Le Maire a declarat la postul de radio RTL că îşi menţine obiectivul de a reduce până în 2027 deficitul bugetar la 3% din PIB, limita stabilită la nivelul UE.
„Ne menţinem obiectivul de a readuce deficitul la 3% din PIB în 2027 şi vom identifica modurile de a face economii la toate tipurile de cheltuieli: cheltuieli de stat, cheltuieli cu asigurările sociale şi cele ale autorităţilor locale”, a afirmat ministrul francez de Finanţe.
Deja Guvernul s-a angajat să scadă cheltuielile cu 10 miliarde de euro anul acesta şi ar putea fi nevoit să adopte noi măsuri pentru reduceri suplimentare.
În România, reducerea cheltuielior de stat a fost mai degrabă mimată. Nesimțitul de Boloș, cu zâmbetul pe buze, ne-a anunțat că la anul se va ridica TVA-ul și vom suporta și alte taxe și impozite. Păi nu e mai simplu decât să colectezi TVA-ul de la cei care nu-l plătesc, să-i distrugi pe aceia care nu fentează Statul? Nu e mai simplu să-ți satisfaci cohortele clientelei politice prin angajarea lor?
Unul din patru angajați din România e bugetar, a calculat Consiliul Fiscal. 53% din cheltuielile statului au fost în 2023 cu personalul și cu asistența socială. Iar „austeritate” și „reforma aparatului bugetar” au fost leit motivul declarațiilor guvernanților. O minciună nesimțită.
„Nu putem să ne uităm cum continuă angajările la stat. Ele se stopează, mai puţin în Sănătate şi Învăţământ, şi, pe urmă, prin memorandum, vii în faţa Guvernului, dai explicaţiile şi dai drumul, în cazul în care ai nevoie de aceste angajări”, spunea premierul Marcel Ciolacu, în mai 2023, pe vremea când nu era premier.
Declarația venea înainte de aprobarea primei ordonanțe a austerității (OUG 34/12 mai 2023).
De la acest moment și până la sfârșitul anului, aproape 9.000 de oameni au intrat în sistemul de stat. Iar 2023 a fost anul cu un deficit bugetar uriaș – aproape 90 de miliarde de lei, respectiv 5,68% din PIB.
În total, anul trecut, aparatul bugetar al României a crescut cu aproape 14.000 de noi angajați față de 2022.
Sunt cu 105.000 mai mulți decât acum 10 ani. Ceea ce înseamnă o creștere de 9%. Din care 43.000 doar de la ultimele alegeri (2020) încoace.
Rușine să vă fie, nesimțiților!