S-a încheiat numărătoarea voturilor la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Nicușor Dan a reușit să răstoarne rezultatul votului din 4 mai, atunci când George Simion conducea cu aproape 20 de procente și a câștigat alegerile la o diferență confortabilă, de 7,2% din voturile valabil exprimate.

România are în sfârșit un președinte ales de popor. După șase luni de campanie electorală, anularea unui tur de alegeri, un (fost) președinte care nu se mai dădea dus de la Cotroceni și un interimat care limita prerogativele președintelui, românii au decis: primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a fost votat masiv de români, câștigând în turul doi cu 53,60 %, adică 829.589 de voturi mai mult decât reprezentantul suveraniștilor, devenind astfel noul președinte al României.
Contracandidatul său, președintele AUR, George Simion a adunat 46,4 % din sufragii și și-a recunoscut înfrângerea.
Revenirea spectaculoasă a lui Nicușor Dan se datorează în primul rând votului din țară. La nivel național Nicușor Dan a fost votat de 55,16% dintre alegători, în timp ce George Simion a fost preferatul celor din diaspora, unde a obținut 55,86 din sufragii.
În interiorul granițelor, Nicușor Dan a câștigat decisiv în marile orașe de pe întreg teritoriul. În Timiș acesta a fost votat de 58,37 % dintre votanți, a obținut 63,64% din voturi în Bihor, 63,51 % în Satu Mare, 62,19 % în Sălaj și peste 70% în județul Cluj.
Primarul general al Capitalei a reușit să întoarcă rezultatul la Iași, acolo unde pe 4 mai era pe locul doi, fiind votat ieri de 58,75 % dintre ieșeni, dar și în Dolj sau Constanța.
În Transilvania George Simion a câștigat la diferențe mici doar în județele Hunedoara, Arad și Bistrița Năsăud, în schimb a punctat în Oltenia și Moldova.
Un vot covârșitor pentru Nicușor Dan s-a înregistrat în Republica Moldova, acolo unde candidatul independent a câștigat cu 88 %, față de numai 12 % dintre voturi contabilizate în dreptul lui George Simion.
Urmează ca, după ce Biroul Electoral Central va valida alegerile, Nicușor Dan să demisioneze de la conducerea Primăriei Capitalei și să preia mandatul de președinte de la Ilie Bolojan. Apoi noul președinte va avea sarcina dificilă de a numi un premier care să se prezinte în Parlament cu un Guvern care să mulțumească toate partidele politice care au anunțat că îl susțin în campania electorală.