16.7 C
București
joi, 23 mai, 2024
Google search engine
StiriInternRareș Bogdan: „PSD are în ADN ura față de societatea civilă”

Rareș Bogdan: „PSD are în ADN ura față de societatea civilă”

Rareș Bogdan, prim vicepreședintele Partidului Național Liberal, rămâne „vocea” cea mai prezentă în spațiul public românesc. El și-a prezentat, foarte recent, pe pagina sa de Facebook, o serie de argumente referitoare la modul în care liderii PSD, principalii parteneri de guvernare ai liberalilor, privesc și astăzi relația cu societatea civilă.

„PSD nu s-a schimbat și nici nu se va schimba, are în ADN ura față de societatea civilă și de cei care îndrăznesc să acuze fardul pus peste socialismul cu față umană și capitalismul de cumetrie”, a scris liderul liberal.

Apoi, a făcut o scurtă istorie a ultimilor 30 de ani și mai bine.

„În anii `90, Iliescu, Bârlădeanu și Marțian ne făceau GOLANI și tratau presa liberă cu < Măi, animalcule >, iar după 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu, Tudose și Stănescu, vopsit în culorile curcubeului familiei S&D, a trecut la < MITOCANULE >”, a adăugat același Rareș Bogdan.

El a urcat de altfel la postarea sa și o fotografie de la celebra „Baricadă” existentă în primăvara anului 1990, în Piața Universității din București, în semn de protest față de regimul de atunci, cel al Frontului Salvării Naționale.

Istoria ne reamintește deseori cum s-a scris istoria în România după evenimentele din decembrie 1989

În opinia europarlamentarului român în vârstă de 49 de ani, există lucruri care „nu se schimbă niciodată”.

„Unele lucruri nu se schimbă niciodată, din păcate. A trebuit să luăm o decizie într-un moment crucial pentru securitatea regională și a Uniunii Europene, asta o știu toți, chiar și cei care pretind că sunt șocați, dar prefăcătoria, limbajul dublu, interesul pecuniar au prevalat în fața ideii de colaborare onestă. Noi chiar am crezut că e posibil, dar tovarășii aveau agenda lor, nu a României”, a sunat sentința personală a liderului liberal care nu a ezitat în ultima vreme să angajeze o serie de dispute verbale cu conducerea partenerilor de guvernare.

Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu, doi dintre cei mai cunoscuți politicieni români ai prezentului

În replică la cele mai recente afirmații ale lui Rareș Bogdan, referitoare la ruperea coaliției, premierul în exercițiu, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe prim vicepreședintele PNL de „mitocănie”, spunând că „dinamitează” coaliția „cu știri false”, dar că actuala guvernare nu va cădea altfel decât prin ieșirea liberalilor din parteneriatul politic ce conduce țara de ceva vreme.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments