-1.8 C
București
vineri, 17 ianuarie, 2025
spot_img
StiriInternRevolut atrage atenția asupra escrocheriilor puse la cale de așa-ziși angajatori

Revolut atrage atenția asupra escrocheriilor puse la cale de așa-ziși angajatori

- Advertisement -

Clienții Revolut au primit mesaje de avertizare în care sunt anunțați că a crescut alarmant numărul înșelătoriilor care îi au ca victime pe cei care își caută un loc de muncă. Reprezentanții băncii au și sfaturi, despre cum să te ferești de astfel de escrocherii.

Mesajul trimis clienților de către cei de la Revolut

„Valorificând datele din peste 500 de milioane de tranzacții lunare, echipa noastră dedicată de informații privind fraudele lucrează neobosit pentru a identifica tipare și pentru a detecta activități neobișnuite. Acest lucru ne ajută să fim cu un pas înaintea tehnicilor noi de înșelăciune”, spun cei de la Revolut.

Aceștia anunță că în ultimele luni au observat o creștere a escrocheriilor cu oportunități de angajare. Ținta sunt persoanele care caută un loc de muncă și nu bănuiesc nimic. Aceste escrocherii constau din indivizi care se prefac angajatori sau recrutori și care ademenesc victimele cu oferte de angajare atrăgătoare, dar suspecte. Adesea prezentate ca oportunități de lucru de acasă, acestea solicită plăți în avans sau mici sume de bani în schimbul unor recompense promise. Victimele, dornice să retragă câștigurile împreună cu comisioanele plătite inițial, își dau seama că nu pot face acest lucru și ajung să aibă pierderi financiare.

„Infractorii adoptă tactici noi, integrând elemente de gamificare sau elemente comunitare în strategiile lor. De exemplu, ei pot încuraja victimele să se înscrie pe grupuri de Whatsapp/Telegram în care mai mulți utilizatori promovează câștiguri false sau oferă sfaturi pentru maximizarea câștigurilor. Cu răbdare și o gândire strategică, infractorii pot lucra în grupuri mici pentru consolidarea încrederii, uneori pe parcursul a numeroase săptămâni”, susțin reprezentanții băncii.

Pentru a combate astfel de practici, cei de la Revolut au apelat inclusiv la inteligența artificială.

„Sistemele noastre patentate cu inteligență artificială nu dorm niciodată. Acestea scanează peste 10.000 de tranzacții pe minut și semnalează tranzacțiile suspecte în doar câteva secunde.

Dispunem de o echipă de specialiști, cu înaltă calificare în verificarea plăților, care efectuează o triplă verificare a tranzacțiilor semnalate pentru a îmbunătăți și mai mult acuratețea avertismentelor noastre. Aceștia au o eficiență de peste 90% în detectarea și intervenția în cazul unor potențiale tentative de fraudă”.

Clienții Revolut sunt sfătuiți să caute întotdeauna pe internet numele companiei care îi contactează și să verifice dacă există un număr real de urmăritori pe rețelele de socializare și postări legitime. La fel de importantă este și verificarea adresei de e-mail a societății respective, dacă aceasta conține numele de domeniu al companiei, sau este una generică, cum ar fi o adresă de Gmail.

- Advertisement -
Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE