37.8 C
București
joi, 20 iunie, 2024
Google search engine
DiverseRomânia a devenit noua campioană mondială la minifotbal!

România a devenit noua campioană mondială la minifotbal!

Pentru prima dată în istorie, națională României a devenit campioană mondială la minifotbal!

Competiția care aliniază la start echipe formate din șase jucători e una puțin populară la noi, deși se spune că acest gen de fotbal se practică cu succes de mai bine de cinci decenii. Unii susțin că minifotbalul în România a început în curtea școlilor, acolo mii de băieți au bătut mingea în copilăria lor!

Din 2007 există o Federație Națională de Minifotbal și în România, cu structuri clar definite.

În cadrul competiției mondiale găzduite în această toamnă de către Emiratele Arabe Unite, România și-a depășit performanțele precedente, atunci când a ocupat locul a treia în ierarhia internațională. Cel mai recent „bronz” data din 2019, după competiția de la Perth, din Australia, acolo unde România a fost depășită doar de Mexic și Brazilia.

România, „regina lumii” la minifotbal / Sursă foto: Facebook

De data asta însă „tricolorii” s-au întrecut pe ei înșiși și au reușit să devină campioni mondiali, fără a fi cunoscut înfrângerea. În finală ei au trecut cu 12-11, după lovituri de departajare (dintr-un total de 30 de lovituri executate), de naționala Kazahstanului. La finele timpului regulamentar scorul a fost 2-2, românii reușind să revină aproape nesperat de la 0-2. Atacantul Marius Balogh a reușit două goluri cu care am reintrat în „cărți”.

Marius Balogh, în stânga, a dat marea lovitură în sportul său favorit / Sursă foto: Twitter

Golgeterul turneului a fost atacantul român, Marius Balogh, cu șase goluri și o pasă de gol, iar cel mai bun jucător al turneului final a fost ales tot de la noi, în persoana portarului Dragoș Nițu.  

Dragoș Nițu, în dreapta, un adevărat „înger păzitor” al buturilor naționalei / Sursă foto: Twitter

Cel mai cunoscut fotbalist român din națională este Alex Bourceanu, 38 de ani, cel care a jucat fotbal în „11” și la Steaua București, pe prima noastră ligă, dar și la Trabzonspor, în Turcia, strângând 27 de partide sub tricolor și la „naționala mare”.

Parcursul României la Mondialul de minifotbal

România – Sudan 10-1

România – Spania 3-2

România – SUA 0-0

România – Thailanda 7-0

România – Emiratele Arabe Unite 2-0

Semifinale: România – Ungaria 3-0

Finala mare: România – Kazahstan 2-2 (12-11 la penaltyuri)

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments