14.4 C
București
vineri, 25 aprilie, 2025
spot_img
DiverseScrisul de mână ne dictează amprenta personală și dezvăluie, prin unicitate, caracteristici individuale...

Scrisul de mână ne dictează amprenta personală și dezvăluie, prin unicitate, caracteristici individuale de personalitate

- Advertisement -

Pentru a nu uita frumusețea  și unicitatea acestei forme de artă numită caligrafie și totodată necesitatea de a ne semna, pe 23 ianuarie s-a instituit Ziua Internațională a scrisului de mână.

Alegerea datei coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock, unul dintre semnatarii Declarației de Independență a Statelor Unite ale Americii, care a devenit cunoscut pentru semnătura sa deosebit de lizibilă, numele său devenind sinonim pentru semnătura de pe un act oficial.

John Hancock – semnătur lizibilă celebră

Scrisul de mână, deprinderea devenită obișnuință, are beneficii nebănuite.

Dacă tastaura computerului este folosită prin mișcări simple bazate pe memorie, scrierea de mână, spun specialiștii,dezvoltă abilități motrice fine pentru că exercită un proces cognitiv complex care implică experiențe neuro-senzoriale și abilități motrice fine. Simțind suprafața de scriere, ținând instrumentul de scris și direcționând mișcarea precisă cu gândul, îi oferim creierului un antrenament complet.

Cercetările arată că acei copii care își exersează scrierea de mână au niveluri mai ridicate de alfabetizare și dezvoltare cognitive, pe măsură ce copiii învață cum să transcrie rapid imagini mentale ale literelor într-o formă fizică, încep să înțeleagă modul în care literele formează propoziții și semnificații.

Abilitățile puternice de scriere îmbunătățesc, de asemenea, înțelegerea textului scris.

Luarea notițelor de mână ne ajută să reținem informații noi mai ușor decât atunci când le tastăm.

Scrisul de mână are beneficii nebănuite

Creativitatea se îmbunătățește considerabil când scriem și desenăm de mână, deoarece trebuie să luăm în considerare imaginea e ansamblu și să venim cu idei creative.

Scrierea cuvintelor de mână ne îmbunătățește ortografia, ne ajută să învățăm și să reținem cum se scrie corect.

Dezvoltarea unui scris frumos de mână necesită timp și răbdare. Nu trebuie să ne descurajăm dacă nu observăm îmbunătățiri imediate, ci continuăm să exersăm până când rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor noastre.

Doar prin exercițiu scrisul capătă valențe artistice

Scrisul ne dictează amprenta personală, și dezvăluie, prin unicitate, caracteristici individuale de caracter și personalitate

Grafologia, știința care analizează scrisul de mână, datorită faptului că acesta este un reflex inconștient, identifică anumite caracteristici personale care ne definesc, gândire și comportament.

Este o știință prin care experții determină natura unei persoane și statusul fizic, emoțional, mental și de personalitate, definește o amprentă cognitivă, în funcție de forma literelor, tipul de scriere, distanța dintre litere, marginile etc.

Oamenii de ştiintă moderni au stabilit șapte caracteristici principale ale scrisului de mână, după care poate fi creat profilul unui om.

Acestea sunt: mărimea literelor, forma şi înclinarea lor, direcția scrisului de mână, presiunea pusă pe pagină și pe instrumentul de scris, viteza scrisului, precum şi forma liniei de bază a rândurilor.

Grafologia, ştiinţa care analizează scrisul de mână pentru a descoperi trăsăturile de caracter ale persoanelor, a existat încă de pe vremea lui Aristotel. Specialiștii grafologi, susțin că prin interpretarea scrisului de mână al unei persoane, pot fi dezvăluite peste 5.000 de tipuri de personalitate.

Astfel, dacă scriem literele mari, cel mai probabil avem nevoie să ne simţim înţelesi şi să ne facem remarcați în faţa celorlalţi, părerea lor despre noi fiind pusă pe un plan principal.

În cazul în care scriem literele mici, avem o concentrare foarte bună și foarte determinată, deși sunem mai degrabă persoane introvertite.

Dacă scrisul este orientat spre dreapta, atunci înseamnă că suntem  sensibili, iubitori, sentimentali, prietenoși, dar şi impulsivi. Familia şi prietenii ocupă cel mai important loc în viaţa noastră.

Scris orientat spre dreapta

Dar, dacă scrisul este orientat spre stânga, se presupune că suntem  persoane introvertite şi retrase.

Un scris drept, neorientat spre o parte sau alta, ne prezintă ca fiind o persoane pragmatice, ghidate de raţiune.

Când scrisul este unul îngoșat, atunci înseamnă că suntem foarte impulsivi și trăim evenimentele la o intensitate maximă din cauza sentimentelor foarte puternice pe care le deținem.

Scrisul subţire ne arată ca fiind persoane care trec uşor peste evenimente din viaţă, nefiind foarte sentimentali.

Grafologii susțin că dacă lăsăm spațiu normal între rânduri știm care ne sunt limitele. Forma în care scriem literele poate, de asemenea, dezvălui caracteristici despre noi.

Dacă litera „l” are o buclă mare înseamnă că există speranţe şi visuri foarte mari pentru viitor. Dar dacă litera „l” nu are deloc buclă, atunci înseamnă că visurile de până acum probabil că s-au năruit şi nu ne mai facem alte speranţe.

Cei ce scriu litera „t” cu buclă sunt  sensibili la criticile celor din jur, Dacă litera „t” nu are buclă, grafologii spun ca suntem  angajatul ideal, disciplinat şi foarte sigur pe sine. Totuși, dacă litera „t” este tăiată foarte sus, se consideră că avem aspiraţii înalte şi o stimă de sine dezvoltată. În cazul în care litera „t” este tăiată foarte jos: nu avem speranţe mari şi suntem foarte nesigur pe noi.

Surprinde pe cineva drag cu gânduri scrisă de mână

Litera „y” este subţire: alegem prietenii cu foarte mare atenţie. Litera „y” are o buclă mare: Avem un cerc larg de prieteni. Dacă litera este alungită, atunci înseamnă că ne place să călătorim, iar dacă scriem litera mai scurt, se consideră că preferăm intimitatea căminului, nu suntem atrași de aventuri.

Dacă literele se leagă una de alta înseamnă că acţionăm logic şi gândim foarte mult înainte de a face alegeri. În caz contrar, suntem inteligenți și intuitivi.

Dacă deasupre vocalei desenăm un cerculeţ gol înseamnă că suntem copilăroși, ne place să ne jucăm, suntem înzestrați cu o latură artistică şi ne place să ieşim în evidenţă.

Manual – Tehnici de caligrafie și scriere grafică

Dacă punctul de pe care-l punem pe „i” este unul normal, grafolofii spun că nu ne place dezordinea şi acordăm deosebit de multă atenţie detaliilor.

Ziua Internațională a Scrisului de Mână ne reamintește că, deși trăim într-o lume a ecranelor și a butoanelor, ar fi păcat să ne pierdem o asemenea abilitate.

Așadar, să luăm o foaie de hârtie, un stilou sau un creion și să ne lăsăm imaginația să curgă prin scrisul de mână.

Beneficiile sunt multiple, și nu doar astăzi, căci deși tehnologia digitală a transformat modul în care comunicăm, frumusețea și autenticitatea scrisului de mână capătă o valoare aparte.

De exemplu, putem începe cu a scrie de mână liste de cumpărături, activități zilnice, sau de ce nu, să ținem un jurnal în care să ne scriem gândurile și trăirile.

În ciuda a ceea ce se crede, scrisul de mână niciodată nu va fi desuet.

𝓓𝓪𝓬𝓪̆ 𝓪𝓻𝓽𝓲𝓬𝓸𝓵𝓾𝓵 𝓿-𝓪 𝓬𝓸𝓷𝓿𝓲𝓷𝓼, 𝓿𝓸𝓲 𝓬𝓮 𝓼𝓬𝓻𝓲𝓮ț𝓲 𝓭𝓮 𝓶𝓪̂𝓷𝓪̆ 𝓪𝓼𝓽𝓪̆𝔃𝓲?

- Advertisement -
Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE