-1.3 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie, 2025
spot_img
StiriInternSe redeschide Transfăgărășanul! (VIDEO)

Se redeschide Transfăgărășanul! (VIDEO)

- Advertisement -

De mâine, amatorii de drumeții și admiratori ai naturii pot călători din nou pe cel mai celebru drum din România, Transfăgărășanul. Anunțul a fost făcut de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

play-sharp-fill

Transfăgărășanul (DN7C) se deschide circulației începând de mâine, 7 iunie, de la ora 07:00. Evenimentul, așteptat cu nerăbdare de mii de români a fost devansat și are loc cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie.

Se va putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș), între orele 07:00 – 21:00.

„În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de siguranță.

Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora”, a scris pe pagina personală de facebook Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cu o lungime de 151 de km, Transfăgărășanul ajunge, în zona sa cea mai înaltă, la altitudinea de 2.042 de metri. Astfel, Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina (DN67C) din Munții Parâng, care urcă până la 2.145 m. Pe lângă priveliștea de vis, pe traseu puteți trece prin cel mai lung tunel rutier din România, cu o lungime de 887 m.

În mod normal, zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie. În toată această perioadă există  restricții de circulație care cuprind perioada de întuneric (orele 21:00-07:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare.

- Advertisement -
Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE