17.8 C
București
sâmbătă, 18 mai, 2024
Google search engine
StiriLifestyleTradiții Pascale din întreaga lume

Tradiții Pascale din întreaga lume

În fiecare an, sărbătorirea Paștelui aduce în prim-plan o varietate fascinantă de tradiții și obiceiuri din întreaga lume. De la ritualuri străvechi până la practici contemporane, diversitatea culturală este evidentă în modul în care comunitățile din diferite țări sărbătoresc această perioadă specială.

Tradiții Pascale în Grecia

În Grecia, Paștele este una dintre cele mai importante sărbători religioase. O tradiție populară este “tsougrisma”, în care doi oameni lovesc ouăle unul de altul, cu scopul de a sparge oul adversarului, simbolizând astfel înfrângerea morții și renașterea.

Tradiții Pascale în Rusia

În Rusia, Paștele este denumit “Pasha” și este sărbătorit în mod tradițional cu ouă vopsite în culori strălucitoare și cu un festin bogat, care include mâncăruri precum “kulich” (un fel de cozonac) și “paskha” (un desert de brânză dulce).

Tradiții Pascale în Mexic

În Mexic, Paștele este sărbătorit cu procesiuni religioase impresionante, precum și cu mese festive care includ mâncăruri tradiționale precum “capirotada” (o budincă dulce) și “rompope” (o băutură similară cu lichiorul).

tradiții pascale

Tradiții Pascale în Polonia

În Polonia, tradițiile pascale includ “Śmigus-Dyngus”, cunoscut și sub numele de Luni Ude. Această tradiție implică stropirea reciprocă cu apă între prieteni și familie, o practică care are origini păgâne și care simbolizează curățarea și reînnoirea.

Tradiții Pascale în Etiopia

În Etiopia, Paștele este cunoscut sub numele de “Fasika” și este sărbătorit după calendarul etiopian ortodox. Sărbătoarea include rugăciuni, procesiuni religioase și un festin în care se servește “doro wat” (o tocăniță picantă de pui) și “injera” (un fel de pâine).

Tradiții Pascale în Spania

În Spania, Paștele este sărbătorit cu fervoare religioasă, iar una dintre cele mai cunoscute tradiții este “Semana Santa” (Săptămâna Mare), care include procesiuni impresionante și reprezentări ale suferinței Mântuitorului Isus Hristos.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments