10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleTrucurile care ajută bradul de Crăciun să reziste mai mult timp

Trucurile care ajută bradul de Crăciun să reziste mai mult timp

Bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorilor de iarnă, care aduce bucurie și magie în casele noastre. Cu toate acestea, dacă nu este îngrijit corespunzător, acesta poate începe să se vestejească destul de repede.

Iată câteva trucuri care te pot ajuta să faci ca bradul de Crăciun să reziste mai mult timp:

Alegerea unui brad proaspăt

Primul pas pentru a avea un brad de Crăciun care să reziste mai mult timp constă în alegerea un brad proaspăt. Cum poți verifica acest lucru? Un brad proaspăt are ace verzi și elastice, care nu se desprind ușor. Poți verifica prospețimea bradului dacă îi vei tăia o creangă. Dacă creanga se rupe ușor, bradul este probabil prea bătrân.

bradul de crăciun

Pune bradul în apă imediat

Dacă ai ales un brad pe care îl poți ține într-un vas cu apă sau în pământ, vei prelungi viața acestuia. Pune apă în suport pentr a ajuta la menținerea bradului proaspăt. Ideal ar fi să folosești apă la temperatura camerei, dar dacă nu ai, poți folosi și apă rece.

Schimba apa regulat

Schimba apa din vasul bradului în fiecare zi. Acest lucru va ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor, care pot accelera procesul de veștejire.

Taie vârful bradului

Când așezi bradul în vas, taie vârful cu aproximativ 1-2 cm. Acest lucru va ajuta la stimularea absorbției apei de către rădăcini.

Pune bradul într-o cameră răcoroasă

Bradul preferă temperaturile răcoroase. Ideal ar fi să-l ții într-o cameră cu o temperatură cuprinsă între 10 și 15 grade Celsius.

Evita să pui bradul lângă surse de căldură

Sursele de căldură, cum ar fi caloriferele sau șemineele, pot usca bradul mai repede și îi pot schimba culoare din verde în maroniu, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești. De aceea, este recomandat să folosești un umidificator în apropierea bradului, care va ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate.

Soluții naturale pentru a preveni veștejirea bradului

Pe lângă trucurile de mai sus, există și câteva soluții naturale care te pot ajuta să prelungești durata de viață a bradului de Crăciun. Iată câteva dintre ele:

Adaugă 1-2 linguri de oțet în apa din vasul bradului. Oțetul va ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor.

Pune câteva picături de ulei esențial de brad sau de molid în apa din vasul bradului. Uleiurile esențiale vor ajuta la menținerea bradului proaspăt și vor oferi o aromă plăcută în casă.

Pune câteva ace de brad în apa din vasul bradului. Acele de brad vor ajuta la purificarea apei și la menținerea bradului proaspăt.

Adaugă câteva felii de lămâie sau de portocală în apa din vasul bradului. Lămâia și portocala vor ajuta la prevenirea creșterii bacteriilor și la menținerea bradului proaspăt.

Dacă vei ține cont de aceste trucuri și soluții naturale, poți face ca bradul de Crăciun să reziste mai mult timp și să îți aducă bucurie de-a lungul sărbătorilor.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments