8.1 C
București
sâmbătă, 25 ianuarie, 2025
spot_img
Mai MulteDezvoltare personalaZiua internațională a îndeplinirii visurilor, zi marcată în 13 ianuarie

Ziua internațională a îndeplinirii visurilor, zi marcată în 13 ianuarie

- Advertisement -

Ziua Internațională a Visurilor este o inițiativă populară care ne încurajează să ne exprimăm și să ne împărtășim visurile cu ceilalți, ziua în care ne concentrăm pe visurile noastre din starea de veghe și mai ales pe cele care ne dau sens și direcție în viață.

Deși are origini necunoscute, se pare că Ziua Internațională a Visurilor are totuși o explicație: înainte de a se trece la calendarul Gregorian, prima zi a Noului An era considerată, după calendarul Iulian, a fi 13 ianuarie.

Încă din vremuri îndepărtate se spunea că prima zi a anului se începe cu bucurie și speranță. Și cum lumea dintotdeauna a avut visuri, aceasta este ocazia de a începe anul cu entuziasm și optimism, având în minte obiectivele și dorințele noastre.

Cu toate că nu este recunoscută oficial de Organizația Națiunilor Unite sau de alte organisme internaționale, astăzi este ziua în care ne amintim că visurile nu sunt doar fantezii, ci posibilități care pot deveni realitate dacă ne implicăm și ne dedicăm. Este ziua în care e bine să ne recunoaștem și să ne valorificăm potențialul, să ne depășim limitele și să ne împlinim destinul.

Optimismul ne va ajuta întotdeauna în realizarea visurilor

De-a lugul timpului s-au scris multe citate despre visuri și cei mai mulți autori ne spun să nu renunțăm niciodată la dorințele și visurile noastre. Dorințele pot deveni realitate sau, pe măsură ce ne maturizăm, se pot transforma în ceva ce ni se potrivește cel mai bine atunci când personalitatea noastră se cristalizează.

Toți plecăm la drum cu un vis, iar a visa cu ochii deschiși ne este, încă din copilărie, bucurie. „Nu renunța la visurile tale, altfel ele vor renunța la tine”, ne spune John Wooden.

Ziua Internațională a Visurilor este o zi în care să ne inspirăm reciproc și să ne oferim sprijin și încurajare pentru a ne urmări visele. Este ziua în care visăm cu ochii deschiși și acționăm cu inima deschisă, este ziua în care purcedem la un plan și facem primii pași spre a-l îndeplini.

Ziua în care visăm și conturăm primii pași

Astăzi ne aplecăm asupra năzuințelor, aspirațiilor și idealurilor pe care le putem transforma în realitate dacă ne propunem și acționăm în scopul îndeplinirii lor. Un sfat bun ni-l oferă Les Brown: „Țintește spre lună. Chiar dacă nu reușești, măcar vei fi printre stele”

Cu cât țintim mai sus, cu atât ne apropiem mai mult de ceea ce ne dorim

Pentru a ne atinge scopul am putea începe prin a vorbi cât mai mult despre visurile noastre. Este primul pas spre a le atrage, pentru a deveni mai reale și mai bine conturate în minte.

De foarte mare ajutor ne este să ne înconjurăm și să discutăm cu oameni care să ne inspire și să ne fie alături. Este important să-i evităm pe cei ce vor să ne frângă aripile, cei care spun că visul nostru este o prostie sau imposibil de realizat, pentru că „nimeni nu are dreptul să aducă ploaia asupra visurilor tale” (Marian  Wright Edelman)

Să nu luăm niciodată aminte la cei ce vor să ne frângă visurile

Putem așterne visul nostru pe o hârtie pe care să o avem mereu în fața ochilor, și desi nu știm cum să ne îndeplinim visul, este important să ne gândim la el, căci soluțiile cu siguranță se vor ivi.

Un prim pas, așternem pe hârtie visul spre care tindem

Dacă vrem să ne urmăm visul trebuie să ne pregătim pentru un drum cu peripeții, poate cu urcușuri și coborâșuri. Și chiar dacă pașii pe care îi facem către îndeplinirea visurilor noastre sunt mici, nu trebuie niciodată să uităm că nu doar destinația este importantă, ci mai ales călătoria pe care o parcurgem.

Călătoria spre visul dorit este la fel de importantă ca visul însuși

„Toate drumurile noastre devin realitate dacă avem curajul să le urmăm”. (Walt Disney)

- Advertisement -
Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE