9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriLifestyle33 de cadouri iscusite de Crăciun- 3/33 Porţelan fericit

33 de cadouri iscusite de Crăciun- 3/33 Porţelan fericit

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar magia Crăciunului începe să îşi facă loc, se resimte în aer, inspirându-ne să căutăm cadouri unice pentru cei dragi. De astăzi mai sunt fix 31 de zile până la Crăciun. Suntem aici să vă propunem 33 de cadouri iscusite, câte unul in fiecare zi, care vă vor inspira să alegeţi daruri care nu doar încântă simțurile şi destinatarii, ci păstrează viu spiritul tradițiilor. Împreună explorăm minunata lume a cadourilor de Crăciun, cu accent pe autenticitatea produselor românești, menite să aducă bucurie și să celebreze bogăția culturii noastre în această perioadă festivă.

3/33 Veselă din porțelan cu mesaje pozitive

Un cadou inedit pentru cei dragi, care să le înfrumusețeze ziua ori de câte ori vor lua o gustare sau își vor savura cafeaua ori ceaiul, poate fi un set format din căni și farfurii din porțelan, Manifest, realizat manual.

Sunt zile în care avem, poate, nevoie de un imbold care să ne motiveze să ne bucurăm de lucrurile cu adevărat importante și să ne aducă aminte că totul stă în puterea noastră.

Totodată, cuvintele au puteri de-a dreptul magice și, imprimate pe obiecte, pot amplifica energia pozitivă. Și, dacă nu ne crezi, experimentul realizat de celebrul cercetător japonez Masaru Emoto stă mărturie.

Acesta a arătat legătura dintre știință și materie, scriind cuvinte pozitive pe o foaie de hârtie pe care a lipit-o pe un recipient cu apă. În paralel, pe un alt vas cu apă, a lipit cuvinte de ură. În urma examinării la microscop a cristalelor de apă care s-au format, acesta a constatat că cele care au avut imprimate cuvinte frumoase au căpătat o formă frumoasă, asemănătoare cu cea a cristalelor de zăpadă. La polul opus, moleculele de apă care au avut imprimate cuvinte negative au căpătat o formă lipsită de armonie, dizgrațioasă.

Un alt motiv pentru care vesela din porțelan este o alegere bună pentru un cadou este și povestea sa remarcabilă. Inventat în China în timpul Dinastiei Tang (618-907 d.Hr.), producția în masă a porțelanului și exportul către alte țări au avut loc în timpul Dinastiei Ming (1368-1644 d.Hr.). Chinezii au păstrat secretul producerii sale pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce a făcut ca acest material să fie extrem de valoros și dorit în întreaga lume. Abia în secolul al XVIII-lea, porțelanul a fost descoperit și produs în Europa, devenind un element de lux în designul interior și arta culinară.

Secretele și atributele remarcabile ale porțelanului

Porțelanul este apreciat pentru aspectul său fin, translucid și pentru variatele posibilități de design. Este adesea folosit pentru obiecte de lux, cum ar fi cești, farfurii și vaze, datorită frumuseții sale estetice.

Este un material durabil și rezistent la ciobire, ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea zilnică. Obiectele din porțelan pot rezista la temperaturi ridicate, fiind potrivite pentru cuptoare și mașini de spălat vase.

Porțelanul este un material non-poros, ceea ce înseamnă că nu absoarbe mirosurile sau bacteriile. Acest lucru îl face o opțiune igienică pentru vesela utilizată în bucătărie.

Are o bună capacitate de izolare termică, păstrând lichidele calde sau reci pentru o perioadă mai îndelungată.

În concluzie, porțelanul nu doar că are o istorie bogată, dar și oferă o combinație unică de estetică, durabilitate și funcționalitate. Este o alegere clasică și elegantă pentru cei care apreciază frumusețea și rafinamentul în obiectele de uz zilnic.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments