23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
Diverse4 Iulie – Ziua Statelor Unite ale Americii

4 Iulie – Ziua Statelor Unite ale Americii

Ziua Independenței este sărbătoarea națională a Statelor Unite ale Americii. Aceasta comemorează adoptarea Declarației de Independență la 4 iulie 1776, document prin care cele treisprezece colonii americane și-au declarat independența față de Marea Britanie. Declarația a fost redactată în principal de Thomas Jefferson și este considerată un document fundamental al națiunii americane, simbolizând începutul unui nou capitol în istoria sa.

Ziua Independenței este mai mult decât o simplă aniversare a unui eveniment istoric. Ea reprezintă libertatea și autodeterminarea poporului american, valorile democrației și drepturile fundamentale ale omului. Este un moment de reflecție asupra sacrificiilor făcute de toți cei care au luptat pentru libertatea și independența Statelor Unite.

Data de 4 iulie a fost aleasă pentru că marchează ziua în care Congresul a adoptat oficial Declarația de Independență. În realitate, Congresul a votat pentru independență cu două zile înainte, pe 2 iulie 1776, dar a durat până pe 4 iulie pentru a finaliza și aproba documentul.

În Statele Unite, 4 iulie este marcată prin parade, focuri de artificii, concerte, picnicuri și alte festivități publice și private. Poate cea mai iconică parte a sărbătorii, focurile de artificii luminează cerul în aproape toate colțurile țării. Multe orașe organizează parade care includ fanfare, mașini de epocă, și diverse grupuri comunitare. Familia și prietenii se adună pentru mese în aer liber, cu preparate tradiționale precum hamburgeri, hot-dogi și porumb la grătar, iar concertele și evenimentele culturale fac parte integrantă din festivitățile acestei zile.

Orașe mari precum New York, Washington D.C., și Los Angeles găzduiesc spectacole impresionante de artificii și evenimente culturale majore. 4 iulie este o sărbătoare națională americană, iar comunitățile americane din întreaga lume o celebrează cu entuziasm. Ambasadele și consulatele americane organizează adesea recepții și evenimente pentru a marca această zi. În orașele cu mari comunități de expatriați americani, se organizează picnicuri și focuri de artificii similare celor din Statele Unite.

Considerați părinții fondatori ai Statelor Unite ale americii, semnatari ai Declarației de Independență, John Adams și Thomas Jefferson, au devenit ulterior președinți ai Statelor Unite. În mod remarcabil, ambii au murit în aceeași zi – 4 iulie 1826 – la exact 50 de ani de la semnarea Declarației.

Primul eveniment oficial de sărbătorire a Zilei Independenței a avut loc pe 4 iulie 1777 în Philadelphia, cu parade și focuri de artificii, iar astăzi se împlinesc 248 de ani.

Deși primul steag american a fost adoptat oficial în 1777, actualul design cu 50 de stele a fost adoptat în 1960, după admiterea Hawaii în uniune.

Ziua Independenței este sărbătoarea care transcende granițele și unește populația americană din întreaga lume în spiritul libertății și al democrației, 4 iulie fiind ziua de reflecție asupra valorilor fundamentale ale națiunii americane.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments