14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024A fugit mireasa! Plouă cu plângeri penale la adresa lui Cătălin Cîrstoiu,...

A fugit mireasa! Plouă cu plângeri penale la adresa lui Cătălin Cîrstoiu, dispărut din spațiul public de două zile

Dosarul  actualului candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei a băgat liderii coaliției într-o ședință prelungită. După luni de discuții și negocieri liberalii și social-democrații se află la un pas de a susține candidatul unui alt partid pentru Primăria Capitalei, sau de a merge fiecare cu candidat propriu, ceea ce i-ar bucura nespus atât pe Nicușor Dan, cât și pe Cristian Popescu Piedone.

Mihai Enache speră să mai câștige câteva voturi prin reclamațiile depuse la adresa lui Cătălin Cîrstoiu

Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns o adevărată problemă pentru liderii PSD și PNL. După ce au negociat mai bine de o lună de zile pe cine să arunce în luptă contra lui Nicușor Dan, cele mai mari două partide din țară au ajuns în situația de a-l retrage pe acesta din cursa electorală. Așa după cum era de așteptat, presa și-a făcut datoria și a săpat adânc în trecutul managerului de la Spitatlul Universitar de Urgență din București. Ca din neant a apărut un client care a demonstrat cu acte că a fost tratat contra cost de directorul unui spital de stat în clinica privată a acestuia.

A fost doar începutul unei avalanșe de acuze la adresa lui Cîrstoiu. Și dacă inițial liderii PSD și PNL păreau a-i da șansa să se disculpe în cadrul unei conferințe de presă, iată că doctorul a ales varianta struțului nevinovat: capul în nisip și tăcere totală. Ar fi și greu să contrazici actele contabile ale propriilor firme.

Mai grav, însă: în loc să fie susținut de organizațiile din București ale PSD și PNL pentru a ajunge în postura de primar general al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu se va alege și cu mai multe dosare penale și se va trezit părăsit de toți cei care până mai ieri mergeau alături de el pe stradă pentru a strânge semnături. Cum era și de așteptat, nu au ezitat să îi sară la beregată contracandidații, în frunte cu Mihai Enache de la AUR.

„Solicităm Direcției Generale Antifraudă Fiscală verificarea informațiilor din spațiul public cu privire la suspiciunile de evaziune fiscală legate de dr. Cătălin Cîrstoiu și cu societățile controlate de familia acestuia. Vorbim de mașini de lux, de sute de mii de euro și de imobile situate în stațiunile Mamaia și Sinaia, precum și în București, bunuri folosite în scop personal de candidatul PSD-PNL. Sunt societăți care au declarat un număr de angajați minim (1 sau 2 în ultimii ani), dar care au în patrimoniu bunuri de milioane de euro, care nu corespund obiectului de activitate sau interesului firmei. Aceste operațiuni economice artificiale, în sensul disimulării unor achiziții exclusiv private în achiziții realizate în cadrul unor societăți comerciale din grupul Anemona, arată un interes în scopul deducerii vădit nelegale a cheltuielilor reprezentate de aceste achiziții, respectiv a aplicării nelegale a unor operațiuni de taxare inversă.

Mai mult, caracterul continuat al unor astfel de operațiuni, în care practic imobilele cu destinație pur privată și autoturismele utilizate în interes exclusiv personal sunt realizate prin una sau mai multe societăți comerciale, prezintă indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, conform Legii nr. 241/2005. Totodată, conform legislației fiscale, bunurile la care fac referire sunt din categoria “veniturilor din alte surse obținute de persoanele fizice”, drept urmare, trebuiau menționate în declarația de avere depusă anual de dr. Cârstoiu.

Ținând cont de calitatea de candidat al Alianței PSD-PNL pe care o deține momentan dr. Cîrstoiu, solicităm DGAF verificarea imediată a celor sesizate și aducerea la cunoștința publicului a concluziilor”, a declarat Mihai Enache în fața sediului Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că are acte care l-ar duce pe Cătălin Cîrstoiu în boxa acuzaților

Nici cei de la USR nu s-au putut abține în a mai pune o scândură la coșciugul politic al lui Cîrstoiu.

„Medicul Cîrstoiu este capul unei rețele de tip mafiot care direcționează, de ani de zile, pacienții de la stat la privat și îi jecmănește. Cîrstoiu a încălcat în mod clar legea, în repetate rânduri. Inclusiv atunci când și-a numit soția șefă de secție, de mai multe ori consecutiv, începând cu anul 2014. Cîrstoiu a mințit și când a spus că nu a făcut consultații la clinicile private unde erau acționari el, mama, soția și soacra, veniturile obținute de la clinicile private ale familiei fiind trecute chiar în declarația de avere din iunie 2020. Sper ca DNA și DIICOT, alături de ANI, să îl cerceteze imediat pe candidatul PSD-PNL Cîrstoiu pentru aceste multiple infracțiuni, comise cu repetiție. Este incalificabil faptul că aceste fapte sunt cunoscute de mai multe instituții ale statului și nu s-au luat niciun fel de măsuri”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Acesta susține chiar că ar exista dovezi că și alți medici de la spitalul condus de Cîrstoiu i-ar fi trimis clienți managerului de la Spitalul Universitar, către clinicile private.

Acum cei de la PSD și de la PNL refac toate posibilitățile referitoare la un alt candidat la Primăria Capitalei, ceea ce face să îi tresalte inima fostei primărițe, Gabriela Firea, dar și lui Sebastian Burduja, ministrul PNL al Energiei, ambii sperând ca în cele din urmă alianța să nu funcționeze la nivelul Capitalei și fiecare dintre partide să propună un candidat propriu.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments