10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Adio dar rămân cu tine! Marcel Ciolacu exclude ca PSD să participe...

Adio dar rămân cu tine! Marcel Ciolacu exclude ca PSD să participe la alegeri pe liste comune cu PNL, dar ar reface coaliția

S-a terminat cu speculațiile pe tema unei înțelegeri între social-democrați și liberali, pentru a participa pe liste comune la alegerile din acest an. A spus-o ferm chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta nu a exclus însă refacerea coaliției după alegeri, „dacă așa hotărăsc românii”.

Anul acesta vor tăia tortul separat, dar după alegeri, îl vor mânca împreună.

 „Nu poţi să uneşti cele două familii. A existat USL. A fost făcută împotriva cuiva, a fost făcută împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Eu împreună cu Nicolae Ciucă nu suntem duşmani, suntem adversari politici. Ăsta este adevărul indiferent că reuşim să comunicăm împreună şi să ducem lucrurile într-o direcţie corectă. Foarte greu să mai avem o alianţă şi liste comune în acest moment. Dar e posibil ca, după alegeri, dacă aşa hotărăsc românii, să putem reface această coaliţie”, a declarat recent liderul social-democrat, într-o emisiune la Antena 3.

Altfel spus, dacă după alegeri PSD nu va avea majoritatea în Parlament se va vedea nevoit să refacă, spre binele românilor, desigur, coaliția cu PNL.

Tot la Antena 3, întrebat dacă va candida la funcția supremă în stat, Ciolacu a refuzat să dea un răspuns clar, dar a punctat că a cam venit vremea pentru un președinte cu orientare politică de stânga: „Cred că după 20 de ani şi mai ales după multiple crize, este momentul, în România, să fie un preşedinte de stânga, un om care să simtă de stânga, să simtă într-o echitate socială. În momentul în care Partidul Social Democrat a intrat şi şi-a asumat această guvernare grea (…), ne-am uitat la cifre înainte de a ne asuma această guvernare. Cred că e cazul să fie un preşedinte de stânga, care să aducă o echitate socială şi nu să ne întoarcem iarăşi la un prag, la o criză”, a spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu ar cam schimba cravata ministerială cu papionul prezidențial.

Ar exista totuși un mic obstacol, în fața visului PSD-ist, de a câștiga după 20 de ani alegerile prezidențiale. Astfel, în cazul, destul de improbabil totuși, în care Klaus Iohannis va trebui să își prezinte demisia înainte de sfârșitul mandatului, pentru a accede la funcția de președinte al Consiliului European, interimar la Cotroceni ar ajunge președintele Senatului, Nicolae Ciucă. O poziție din care liberalii ar putea trage destule foloase.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments