23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternAlertă în ministerul condus de Grindeanu! Metrorex are conturile blocate

Alertă în ministerul condus de Grindeanu! Metrorex are conturile blocate

Italienii de la compania WeBuild au solicitat în instanță și au și obținut instituirea unei popriri asupra conturilor Metrorex, în contul unei datorii neachitate în valoare de 68 de milioane de lei. În acest moment societatea de transport subteran din București, aflată în subordinea ministerului Transporturilor, nu poate face niciun fel de plăți, cu excepția salariilor, informează clubferoviar.ro

Oare cât timp va mai putea funcționa metroul bucureștean dacă nu își plătește furnizorii?

”Da, avem conturile blocate, nu se pot face niciun fel de plăți. Cu excepția salariilor, pentru care am reușit să conving băncile că plata lor este prioritară potrivit legii, indiferent de popririle care sunt puse pe conturi”, a declarat pentru pentru aceeași sursă președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu.

Acesta a precizat că o parte din salarii a fost plătită ieri, 27 iunie, urmând ca astăzi să fie efectuate și celelalte viramente. Compania de transport nu poate însă efectua alte plăți urgente, cum ar fi cele către furnizori.

”Alte plăți nu se pot face. Noi sperăm să avem câștig de cauză în instanță, pentru că altfel ne blocăm de tot. În legătură cu fondul problemei, adică datoria către WeBuild, stabilită prin sentință judecătorească definitivă, banii vor trebui plătiți. În acest sens, am făcut demersurile necesare la Executiv și așteptăm să se dea o Hotărâre de Guvern prin care companiei Metrorex să i se aloce banii necesari”, a mai spus președintele CA al Metrorex.

Datoria Metrorex este una veche și se datorează unei decizii neinspirate a fostului premier Victor Ponta. Conform clubferoviar.ro, blocarea conturilor Metrorex a fost obținută de WeBuild ca urmare a faptului că în 2013 Guvernul Ponta, cu Relu Fenechiu ministru al Transporturilor, a decis să aloce doar 95 de milioane de lei, de cinci ori mai puțin decât cele 500 de milioane estimate pentru acel an, bani necesari pentru lucrările la Magistrala M5-Drumul Taberei. Pe cale de consecință, lucrările de pe șantierul M5 s-au oprit iar muncitorii au fost trimiși acasă.

Italienii au dat însă în judecată Metrorex și au avut câștig de cauză la Curtea de Apel din București, care a decis în urmă cu un an că Metrorex trebuie să vireze către Webuild suma de 68 de milioane de lei, plus TVA, decizie rămasă definitivă.

Articolul Precedent
Articolul Urmator
Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments