23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseANAT sare în ajutorul turiștilor români care au probleme cu cursele aeriene

ANAT sare în ajutorul turiștilor români care au probleme cu cursele aeriene

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) susține că are soluția de a-i ajuta pe românii care vor să petreacă o vacanță de neuitat, în ciuda problemelor cu cursele aeriene cu care mii de turiști se confruntă din nou și în această vară.

În ultima perioadă, presa a vorbit iar despre o serie de companii aeriene, în toată lumea, care au fost nevoite să anuleze zboruri din diverse motive, cum ar fi lipsa sloturilor, întârzieri sau insuficiența personalului.

ANAT le propune celor interesați să-și achiziționze pe cât posibil bilete de avion prin intermediul agențiilor de turism.

Iar argumentele unui asemenea demers pleacă de la constatarea faptică conform căreia turiștii care achiziționează bilete de avion prin intermediul agențiilor de turism beneficiază de protecție în caz de anulare. Și asta fiindcă în cazul în care un zbor face parte dintr-un pachet de călătorie, agențiile sunt obligate, conform legii, să găsească soluții de repatriere a pasagerilor fără costuri suplimentare.

Alin Burcea și partenerii săi din ANAT au multă experiență în afacerile lor

Reprezentanții ANAT precizează că nu întotdeauna companiile aeriene își anunță clienții despre anulări sau întârzieri ale propriilor curse. În schimb, agențiile de turism informează turiștii, asigurându-se că aceștia nu se prezintă la aeroport decât atunci când au o alternativă de zbor garantată.

Există apoi siguranța curselor charter, operate cu avioane închiriate de touroperatori de la companiile aeriene, care se numără printre cele mai sigure opțiuni de zbor. Touroperatorii sunt obligați să asigure derularea zborurilor sau să ofere alternative, atât la curse charter, cât și la circuite.

Pasagerii au dreptul la despăgubiri din partea companiilor aeriene în anumite condiții, plus cazare și masă dacă sunt întârzieri foarte mari sau anulări care periclitează revenirea pasagerului la destinație, însă agențiile de turism pot asigura rapid o alternativă de transport.

„ANAT colaborează cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) pentru a crea un Fond de garantare a biletelor de avion în caz de faliment al companiilor aeriene. În prezent, nu există asigurări care să acopere anulările sau întârzierile provocate de aceste companii. Recomandăm turiștilor să cumpere bilete de avion prin agențiile de turism pentru a fi protejați și pentru a avea alternative în caz de anulare. ANAT se dedică asigurării unei experiențe sigure și plăcute pentru toți călătorii”, declară pe aceeași temă Alin Burcea, președintele ANAT.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments