20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternAngajații din administrație nu renunță la proteste și amenință cu greva

Angajații din administrație nu renunță la proteste și amenință cu greva

Joi, 30 mai 2024, membrii Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) vor fi din nou în fața sediului Guvernului, protestând față de ultimele declarații ale premierului la adresa lor.

Premierul va fi pârât la Organizația Internațională a Muncii

Cei de la FNSA au anunțat că protestează împotriva promovării de către Guvernul României a unei politici salariale discriminatorii, a refuzului adoptării unor soluţii corecte şi proporţionale în vederea eliminării inechităţilor salariale și împotriva dispreţului faţă de promovarea unui dialog social constructiv.

„Cum își exercită primul ministru rolul de garant al drepturilor democratice, dacă amenință angajații care protestează legitim?

Hărțuirea și amenințarea angajaților care protestează legitim, de la nivelul celei mai înalte poziții executive din stat, este un gest inacceptabil. Declarația premierului din ședința de guvern de săptămâna trecută este de neacceptat nu doar prin faptul că este profund nedemocratică și cu reflexe de mentalitate medievală, dar constituie un exemplu nociv și un cec în alb pentru toți angajatorii abuzivi, din sistemul public sau privat”, tună și fulgeră Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa (la care este afiliată FNSA), la adresa lui Marcel Ciolacu.

Hossu a explicat, într-un comunicat, unde greșește premierul: „Ne putem imagina că angajații din aparatul de stat care protestează pentru drepturile lor nu sunt cei implantați politic (aceștia în general nici nu sunt membri de sindicat). Sunt angajații competenți și experimentați, experții care duc în spate greul activității, cei care suportă capriciile diverșilor șefi politici, cei care s-au săturat de inechități și tratament discriminatoriu, de amatorismul prin care Guvernul reglementează politicile publice și cei care suportă, în plus, stigma unei imagini distorsionate a angajatului din funcția publică, creată și propagată de proprii angajatori – înalții oficiali ai statului”.

Amenințarea cu “suplețea aparatului de stat” este o fentă populistă, consideră sindicaliștii, care susțin că și în trecut, fiecare “subțiere” nu a însemnat altceva decât eliberare de posturi și pregătirea terenului pentru oamenii partidelor care vor veni în urma următoarei runde de alegeri.

Reamintim că săptămâna trecută premierul a făcut o serie de declarații care i-au înfuriat pe funcționarii din administrație. Ciolacu i-a amenințat cu concedieri masive, spunând că banii astfel economisiți ar putea fi împărțiți ulterior între norocoșii rămași în funcție.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments