Apa Mării Negre „a fiert” în dimineața zilei de marți 21 mai. Specialiști susțin că fenomenul în cauză se datorează diferenței de temperatură dintre apa mării și cea din aer.
Puținii turiști aflați la primele ore ale dimineții din sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena au putut urmări un fenomen destul de rar întâlnit în această perioadă a anului, când practic ne aflăm cu zece zile înaintea venirii calendaristice a verii, dar temperaturile scăzute sunt „vinovate” pentru cele constatate.

De obicei, un asemenea fenomen e vizibil mai ales în lunile de iarnă, atunci când se mai întâmplă ca numărul gradelor Celsius ale apelor mării să fie mai multe decât cele din aer, creîndu-se fenomenul de inversiune termică.
Asta face ca stratul de suprafață al apei mării să se vaporizeze la vedere, în contact cu aerul mult mai rece.

Pe de altă parte, după o serie de zile răcoroase cei de la malul Mării Negre au decis să profite de primele zile mai însorite și au ieșit la plajă, atât cu cei mici, cât și cu cei care nu pot rata din principiu o baie de soare.

Anul acesta întreg litoralul românesc pare definitiv cucerit de straturile multiple de maci, care sunt mai înflorite parcă mai mult ca oricând, creînd un spectacol floral cu totul aparte.

Principalele stațiuni, Mamaia, Eforie, Nord și Sud, dar și Vama Veche, sunt încă pustii, dar „revanșa” turiștilor e mai aproape ca oricând.

Dacă temperaturile se vor menține ridicate, nu e exclus ca acest din urmă weekend al lunii mai să devină un pretext mai mult decât potrivit pentru o nouă baie în Marea Neagră și câteva ore dedicate unei ultimi plaje de primăvară.