9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseArmata Română are un nou șef de stat major din 30 noiembrie

Armata Română are un nou șef de stat major din 30 noiembrie

Armata Română are din 30 noiembrie un nou șef de stat major, în persoana generalului de patru stele, Vlad Gheorghiță, în vârstă de 54 de ani.

El a fost până în prezent adjunctul fostului șef de stat major, Daniel Petrescu, din postura de general cu trei stele. Generalul Vlad Gheorghiță a fost înaintat la rang cu patru stele începând cu data de 1 decembrie 2023.

Ceremonia de preluare a mandatului noului șef de stat major a avut loc în prezența președintelui țării, Klaus Iohannis, la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității de Apărare „Carol 1”, din zona Eroilor a Capitalei.

Din această postură, generalul Vlad Gheorghiță, va conduce vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională, parada militară organizată special cu acel prilej.

Generalul Vlad Gheorghiță la parada militară de Ziua Națională a României de anul trecut / Sursă foto: MapN

După ce l-a felicitat pentru noua misiune încredințată, Klaus Iohannis i-a cerut lui Vlad Gheorghiță o analiză privind utilitatea actualei structuri de forțe militare ale statului român.

„Din această perspectivă, se impune efectuarea unei analize strategice a apărării, pentru a determina dacă actuala structură de forțe a Armatei României și nivelul aprobat de Parlament în urmă cu mai mult de două decenii mai corespund actualelor riscuri și amenințări, în continuă evoluție”, a declarat Klaus Iohannis la ceremonia de schimbare a șefului de stat major al Armatei Române.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments