22 C
București
duminică, 21 iulie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Autoritatea Electorală Permanentă, cu ochii pe banii de campanie ai partidelor. Cei...

Autoritatea Electorală Permanentă, cu ochii pe banii de campanie ai partidelor. Cei mai mulți bani se duc la presă

Partidele de guvernământ nu se uită la bani atunci când vine vorba despre a da bine în fața votanților, mai ales când banii vin de la buget. Cum era și normal, partidele din alianța aflată la putere sunt campioane la acest capitol.

Nimeni nu va mai trage cu ochiul la votul cetățenilor, spun reprezentanții AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dat astăzi publicității un comunicat prin care suntem asigurați că Statul, prin A.E.P., stă cu ochii pe sponsorii aflați la butoane, adică tot Statul, prin Executivul asigurat de către PSD și PNL, referitor la modul în care sunt cheltuiți banii primiți de la bugetul de stat pentru susținerea partidelor politice în campania electorală. Și dacă nu era vorba și despre cheltuirea unor bani din fonduri europene, în proiectul de supraveghere, probabil că aflam aceste cifre cândva după terminarea alegerilor ce urmează a avea loc în 2024. Totul în vederea organizării unor alegeri libere și corecte.

Aici sunt banii dumneavoastră.

“Prin intermediul acestui proiect european, am abordat problematica electorală a anului 2024 din perspectiva democratică, a profesionalizării angajaților AEP si a informării corecte a alegătorilor cu privire la drepturile și responsabilitățile lor. Totodată, acest proiect a oferit posibilitatea instituției noastre de a demonstra că are capacitatea de a-și dezvolta și extinde propriile mecanisme interne pentru consolidarea integrității instituționale. Vă asigur că ne pregătim temeinic pentru anul electoral 2024, că facem propriile alegeri pentru reorganizarea, întărirea și consolidarea integrității instituționale a AEP și că ne bazăm pe partenerii noștri, instituții publice și organizații neguvernamentale, să dovedim că statul român este pregătit să răspundă așteptărilor democratice ale cetățenilor săi”, a declarat președintele AEP, Toni Greblă.

Scopul principal: fără mită în secțiile de votare, AEP primind chiar astăzi un certificat care să ateste profesionalismul în domeniu, exact în acest sens.

În urnă intră cine vrea, dar iese cine trebuie.

“Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, AEP a implementat proiectul DIGI-EMB – Digitalizare pentru creșterea nivelului transparenței, eticii și integrității activităților de management electoral și finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale, confinanțat din Fondul Social European și derulat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA”), se mai precizează în comunicatul instituției condusă de Toni Greblă.

În ceea ce privește cheltuielile principalelor partide politice din banii alocați de la bugetul de stat, PSD conduce detașat cu peste 62 de milioane de lei, urmat la o mică distanță de PNL, care a cheltuit cu puțin peste 50 de milioane de lei.

În prezent, conform datelor furnizate de AEP, totalul de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 30 noiembrie 2023 este de 18.951.201.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments