7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternCâte zile libere vom avea în anul următor. Vezi câte minivacanțe vor...

Câte zile libere vom avea în anul următor. Vezi câte minivacanțe vor exista în 2024!

Românii vor avea mai multe zile libere în 2024 decât în anul care se apropie de final. 17 zile vom sta acasă, declarate oficial zile nelucrătoare, plus alte trei zile libere, așa-numitele zi-punte: joi, 2 mai, vineri 16 august și tot vineri, 27 decembrie, ce vor aduce trei scurte vacanțe nesperate. În plus, 10 dintre zilele declarate sărbători legale pică în cursul săptămânii.

20 de zile libere în 2024, cu tot cu sărbătorile legale. Sursă imagine: dailybusiness.ro

Cele mai multe zile libere le vom avea în chiar prima lună din 2024. Pe lângă zilele de după Revelion, 1 și 2 ianuarie, va fi liber de Bobotează, pe 6, la fel și pe 7 ianuarie, când în calendarul ortodox este trecută cu cruce roșie  ziua Sfântului Ioan Botezătorul, urmând ca miercuri, 24 ianuarie, românii să stea din nou acasă și să se bucure în tihnă sărbătorind Ziua Unirii Principatelor Române. De menționat că Boboteaza și ziua Sf. Ioan cad în weekend, sâmbătă, respectiv duminică.

Se va munci, însă, intens, în următoarele trei luni. În februarie, martie și aprilie nu este declarată nicio zi liberă, cu excepția, desigur, a celor de weekend.

În luna mai vom avea din nou cinci zile libere. Românii vor ieși din nou să încingă grătarele de 1 mai muncitoresc, într-o zi de miercuri, ca o excepție va fi liber și în data de 2 mai, iar imediat urmează Vinerea mare, în data de 3 mai, iar duminică, pe 5 mai sărbătorim Învierea Domnului, astfel încât avem liber până pe 6 mai, inclusiv, când este a doua zi de Paște.

Nu trece mult și trebuie să săm din nou acasă, pe 1 iunie, pentru a-i bucura pe cei mici. Tot în iunie avem liber în zilele de 23, când sunt Rusaliile și luni, 24, a doua zi de Rusalii.

Cine nu își ia concediu în iulie, merge la muncă în fiecare zi lucrătoare. Însă în luna august apare o nouă oportunitate de a fugi câteva zile la munte sau la mare.

Vă puteți planifica de pe acum vacanțele pentru anul viitor.

Întrucât Adormirea Maicii Domnului ( mai popular cunoscută drept Sf. Maria Mare ), zi declarată oficial liberă, se nimerește într-o zi de joi, va fi declarată zi nelucrătoare și cea de vineri, 16 august, cu weekendul aferent.

Calendarul nu ține cu românii spre sfârșit de an, când ziua liberă de Sf. Andrei, ocrotitorul României pică într-o sâmbătă, iar ziua națională duminică.

În decembrie, însă, Crăciunul va fi sărbătorit exact la mijlocul săptămânii, miercuri. A doua zi de Crăciun, joi, 26 decembrie, liber, așa că de ce să nu stăm acasă și vineri, 27, cu voie de la Guvern, desigur. Este și ultima minivacanță din 2024, când vă puteți face încălzirea pentru Revelion.  

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments