20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriCâți bani au fost aruncați în Fontana di Trevi în 2023. Dacă...

Câți bani au fost aruncați în Fontana di Trevi în 2023. Dacă nu ai monede, poți plăti și cu cardul!

Fontana di Trevi este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Roma, Italia. Frumusețea și istoria sa au făcut-o să fie un punct de atracție pentru vizitatorii din întreaga lume, care vin să arunce un bănuț pentru îndeplinirea dorințelor. Dacă nu ai monede la tine, nicio problemă! Plata poate fi făcută mult mai ușor!

Construită în secolul al XVIII-lea, Fontana di Trevi a fost proiectată de arhitectul italian Nicola Salvi și finalizată de sculptorul Pietro Bracci. Aceasta este amplasată pe locul unei fântâni mai vechi, din perioada antică, și este alimentată de unul dintre cele mai vechi apeducte din Roma, Acqua Vergine.

Tradiția la Fontana di Trevi

Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri legate de Fontana di Trevi este acela de a arunca o monedă în apă, în timp ce te gândești la o dorință care ai vrea să devină realitate pe viitor. Se spune că, dacă arunci o monedă cu mâna dreaptă peste umărul stâng, te vei întoarce în Roma, dacă arunci două monede, îți vei găsi dragostea, iar dacă arunci trei monede, vei avea noroc.

fontana di trevi

În prezent, plata poate fi făcută și cu cardul

Cu toate acestea, în ziua de astăzi, tot mai puțini oameni au monede la ei. Pentru a face față acestei situații, echipa inovatoare de la Travel Wallet a instalat recent o mașină sofisticată chiar lângă Fontana di Trevi. Acum, nu mai este nevoie de monede! Pur și simplu atingeți cardul de credit și veți vedea cum moneda este aruncată în apă în numele dumneavoastră.

Suma de bani strânsă în 2023, impresionantă

În 2023, această fântână magică a colectat peste 1,4 milioane de euro din peste 80 de tipuri diferite de monede, donate de către turiști din întreaga lume. Suma strânsă este utilizată pentru finanțarea unor proiecte de restaurare și conservare a patrimoniului cultural italian.

Fontana di Trevi rămâne o destinație deosebit de populară, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Cu frumusețea sa impresionantă și povestea din spatele ei, este cu siguranță un loc care nu trebuie ratat în timpul unei vizite în Roma.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments