22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriInternCatinca Roman: Mă uitam la mama ca la Dumnezeu. M-a întristat și...

Catinca Roman: Mă uitam la mama ca la Dumnezeu. M-a întristat și înfuriat că i-a fost teamă de judecata celorlalți

Mioara Roman, o prezență discretă și îndrăgită în tabloul media al României, și-a încheiat călătoria pe pământ zilele trecute. Chiar dacă pierderea unui părinte e un moment greu pentru orice copil, încărcată de durere, Catinca Roman a venit în emisiunea „Sănătate trup și suflet”, cu Roxana Ioana Gabor Iliescu, să onoreze memoria mamei sale.

Mioara Roman a fost fiica lui Ion Georgescu, învățător și, mai târziu, ambasador în țările arabe și la Berna: „Am avut niște bunici extraordinari din partea ei, bunicul meu a fost unul dintre ambasadorii numiți de Titulescu.”, a precizat fiica acestia, Catinca.

Mioara Georgescu a fost căsătorită, pentru prima oară cu Iosif Zilahy, antrenorul Naționalei de scrimă, apoi cu binecunoscutul Petre Roman. A fost traducător, profesor universitar de limbă arabă și om de radio.

Catinca Roman a mărturisit că în familia sa a fost mereu un mix de rigurozitate cu libertate: „rigurozitate, când era vorba de principii: să fii onest, asumat sau loial.”

Pe lângă valorile transmise fiicelor și nepoatelor sale, Mioara Roman a fost și un model pentru ele:

„O priveam ca pe un idol. Era extrem de frumoasă, foarte elegantă întotdeauna. M-a fascinat mereu partea de frumusețe feminină, modă și lucruri de genul, așa că mă uitam la ea ca la Dumnezeu!”, a adăugat designerul.

Divorțul de Petre Roman a fost un moment de cumpănă din viața Mioarei Roman. Un moment greu pentru oricine, cu atât mai mult pentru persoanele publice, mereu în vizorul presei.

Pentru mine nu a fost o surpriză (despărțirea de Petre Roman)

Mioara Roman s-a ferit să vorbească despre divorțul de fostul prim-ministru. Nici fiicele sale nu sunt încântate să vorbească despre acest subiect. Cu toate acestea, Catinca Roman a declarat că „sfârșitul relației lor nu a intervenit din senin. A fost șirul unei serii de întâmplări și a unor ani în care, din punctul meu de vedere, lucrurile nu aveau cum să se sfârșească altfel. Pentru mine nu a fost o surpriză. Mama primise alt gen de educație.”

Catinca Roman este de părere că mamei sale i-a fost teamă de faptul că lumea o va judeca, pentru că nu a încercat să construiască un business sau alte proiecte de amploare. Designerul consideră că mama sa a suferit mult din cauza bullying-ului public.

Vezi întreaga discutie în clipul de mai jos:

YouTube player

Emisiunea „Sănătate trup și suflet”, cu Roxana Ioana Gabor Iliescu se vede în fiecare marți, de la 22.00, pe Canal 33!

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments