18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024„Ce-ai făcut Nicușor?” PNL îl torpilează pe Nicușor Dan prin intermediul unui...

„Ce-ai făcut Nicușor?” PNL îl torpilează pe Nicușor Dan prin intermediul unui așa-zis sondaj în rândul bucureștenilor

Pe site-ul PNL-București a fost postat recent un comunicat prin intermediul căruia locuitorii Capitalei sunt îndemnați să răspundă la o întrebare simplă: l-ar mai susține, sau nu, pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Generală?

Sondaj Canal33: Oare Nicușor Dan va mai dezvolta Bucureștiul alături de liberali?

Sondaj sau atac la candidatură? La patru ani după ce l-au susținut necondiționat în campania electorală, liberalii întreabă retoric: „Ce-ai făcut Nicușor?”. Sunt invitați să răspundă toți bucureștenii, iar scopul pretinsului sondaj ar fi o evaluare și anume dacă locuitorii Capitalei ar susține ideea unui nou mandat pentru Nicușor Dan la Primăria Generală. Totul pare a fi însă un circ ieftin, un sondaj cu răspunsuri negative prefigurate. Și chiar dacă bucureștenii ar răspunde afirmativ, oare liberalii chiar l-ar lua din nou în brațe pe actualul primar general și ar defila cu el în campania electorală? Ceea ce este clar că nu se va întâmpla. O dovedesc atacurile repetate venite dinspre tandemul „siamezilor” S. Burduja (președinte PNL București) – S. Bujduveanu (viceprimar al Capitalei) la adresa lui Nicușor Dan.

Iată, însă, ce se spune în comunicarea celor de la PNL-București.

„La data de 1 februarie 2023, Partidul Național Liberal îi cerea lui Nicușor Dan să rezolve 10 teme prioritare ale Bucureștiului, în termen de 6 luni. Cu toate acestea, primarul Capitalei a transmis un răspuns superficial în ultima zi a termenului limită, iar problemele au rămas, într-o proporție covârșitoare, nerezolvate. Decalogul integral adresat de PNL către Primarul General poate fi accesat la acest link (https://shorturl.at/hioAR).  La „aniversarea” de un an a solicitării transmise de Partidul Național Liberal către Primarul General, PNL București lansează campania online „Ce-ai făcut, Nicușor?” Scopul este de a afla direct de la bucureșteni dacă Nicușor Dan ar merita un nou mandat de Primar General”.

În aceeași comunicare, liderul PNL București, Sebastian Burduja dă cărțile pe față:

„În evaluarea noastră, Bucureștiul are nevoie urgentă de a treia cale – calea câștigătoare, calea liberală. Ne-am lămurit în ultimii 7-8 ani că acest oraș nu își permite să mai fie nici păcălit, nici blocat. În același timp, în Partidul Național Liberal ascultăm vocea cetățenilor. Așa e sănătos și așa e corect într-o democrație. Am lansat așadar bucureștenilor întrebarea „Ce-ai făcut, Nicușor?” ca un instrument pentru a evalua direct, la un click distanță, percepțiile cetățenilor referitoare la administrarea Bucureștiul din ultimii trei ani. Sondajul este anonim și nu permite răspunsuri multiple,” a transmis, absolut dezinteresat, președintele PNL București, Sebastian Burduja.

S-a rupt lanțul de iubire! Burduja râvnește la scaunul amicului Nicușor

Pentru a fi și mai convingători că Nicușor este istorie, liberalii au făcut și un mic experiment.

„Nici aplicația de inteligență artificială, ChatGPT, nu a fost impresionată de „realizările” lui Nicușor Dan. Când a fost întrebată „A respectat Nicușor Dan toate promisiunile făcute în campania electorală?”, inteligența artificială a generat rezultate care subliniază diferențe flagrante între ceea ce a promis și ceea ce a făcut Nicușor Dan. Răspunsul complet al ChatGPT este pe pagina https://ceaifacutnicusor.ro/. ”

Liberalii s-ar lăsa, totuși, înduplecați și l-ar mai susține pe Nicușor Dan, la cererea bucureștenilor, susține liderul organizației din București.

„Așteptăm cu mare interes rezultatele campaniei noastre și le vom anunța public pe data de 1 februarie. Prin acest demers, ne asigurăm că fiecare decizie pe care o luăm reflectă viziunea și dorințele bucureștenilor pentru un oraș în care să ne fie tuturor din nou drag să trăim. În paralel, la nivelul PNL București derulăm o evaluare proprie a activității lui Nicușor Dan, prin comisiile de specialitate, consilierii generali PNL și experți cooptați din administrație, societatea civilă și din mediul academic,” a declarat Sebastian Burduja.

Pentru a-i reaminti lui Nicușor Dan că le este dator și că fără susținerea lor nu are șanse pentru un al doilea mandat, cei de la PNL i-au vorbit primarului general pe limba lui, apelând la cifre.

„În 2020, Nicușor Dan câștiga funcția de Primar General al Capitalei cu un scor de 42,82%, fiind susținut și de Partidul Național Liberal, care a ales la acea dată să nu propună un candidat propriu. La alegerile pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București, PNL a reușit să obțină 12 din cele 55 de mandate de consilieri, cu peste 125.000 de voturi. Pentru funcția de primar general, Nicușor Dan a obținut 282.631 voturi. Matematic, fără sprijinul PNL, Nicușor Dan nu ar fi ocupat niciodată funcția de Primar General. Până în prezent, Nicușor Dan a beneficiat de toată susținerea Partidului Național Liberal pentru proiectele propuse, dar rezultatele s-au lăsat așteptate”.

Așa după cum se prefigurează, Nicușor Dan va fi susținut pentru un nou mandat de o alianță firavă de dreapta. PMP, USR și Forța Dreptei sunt partidele care au anunțat deja că îi vor aduce voturi actualului primar general.

Locuitorii Capitalei care îl vor în continuare pe Nicușor Dan la primărie ar trebui, deci, să îi convingă pe liberali să îl susțină în continuare pe acesta, răspunzând la întrebarea „Ce-ai făcut, Nicușor?”, accesibilă la adresa  https://ceaifacutnicusor.ro/.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments