17.4 C
București
miercuri, 30 aprilie, 2025
spot_img
DiverseCe nu se vede la televizor în ziua paradei de 1 Decembrie

Ce nu se vede la televizor în ziua paradei de 1 Decembrie

- Advertisement -

Parada de Ziua Națională rămâne șansă unică din an în care poți admira de aproape tehnologie militară modernă, atât de modernă cât poate fi la noi, dar și ocazia perfecta de ieși la bulevard alături de prieteni buni!

Sau șansa de a-ți revedea colegi de muncă din alte redacții sau de la alte divizii, în funcție de meseria pe care fiecare dintre noi și-a ales-o.

Canal33.ro îți oferă în acest material ocazia rară de a înțelege un pic mai bine latura mai puțină văzută pe micile ecrane de televiziune ale paradei de 1 Decembrie.

Ultimele pregătiri înaintea startului oficial al paradei militare de 1 Decembrie

În primul rând, întregul mecanism ce compune parada capătă brusc viață în jurul orei 7.00 dimineața. Adică cu mai bine de patru ore înainte de startul ei oficial!

Toată lumea, în special militarii, dar și jurnaliști, ajunge în dispozitivele bine marcate cam la aceeași oră. E soare cu dinți, așa cum s-a întâmplat și de data asta, adică e frig, dar asta face parte deja din „ADN-ul” sărbătorii noastre naționale.

play-sharp-fill

Lor li se alătură foarte curând oameni de rând, deopotrivă tineri și bătrâni, oameni pentru care parada e un eveniment de neratat.

Se strigă pe numele mic sau pe cel de camaraderie, se râde cu gura până la urechi, se spun glume, se mai și mănâncă câte un sendviș sau se bea o gură de cafea de către cei care au plecat de acasă în fuga mare către paradă.

Militarii de la Brigada Antitero, atenți la tot și la toate, dar și cu zâmbetul pe buze, uneori

Singurii care rămân serioși sunt cei de la securitatea evenimentului, jandarmi, polițiști, în uniformă sau civili, și desigur, cei de la Brigada Antitero.

Unicul perimetru care rămâne nepopulat ore bune e cel al politicienilor. Aceștia nu se sinchisesc să-și ocupe locurile ce le revin mai devreme de cel mult o jumătate de oră înainte de startul paradei. Printre politicieni se vor regăsi, ca de fiecare dată, și câteva fețe bisericești de prim rang, și de la ortodocși, și de la catolici, și de la evrei sau din partea comunității turce.

Cel mai probabil Patriarhul Daniel își va trimite iar „un locotenent”, acesta preferând să meargă personal la recepția ce urmează la Palatul Cotroceni, acolo unde e cald și bine!

play-sharp-fill

Iar ultimul, așa cum îi stă bine bărbatului politic ales în fruntea țării, sosește Klaus Iohannis. Abia după ce acesta ajunge la locul paradei și i se prezintă onorul se pune în mișcare toată „mașinăria”! Una care din acest an are parte de un nou șef de stat major în fruntea ei…

În 2023 vor fi fost peste 2.500 de militari convocați pentru paradă. Circa 150 dintre ei vor fi fost străini, francezi, polonezi, americani și olandezi. Puțini pentru unii, suficienți pentru alții!  

Militari francezi și polonezi în așteptarea paradei de la București, din 2023

Una peste alta, s-au împlinit 105 ani de la ziua în care, la Alba Iulia, s-a scris primul capitol al României Mari! Onor tuturor celor ce au trecut sau vor trece prin Piața Arcului de Triumf, acolo unde istoria continuă să se scrie, an după an!

- Advertisement -
Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

- Advertisment -

Recent Comments

LIVE