22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleCele mai căutate culori în 2024

Cele mai căutate culori în 2024

Culorile la modă vorbesc despre modul în care natura tendințelor este caracterizată de privirea constantă către viitor. Pe podiumurile din acest sezon, acea privire a început cu definirea nuanțelor în tendințe pentru Primăvara-Vară 2024. Show-urile de modă din principalele capitale au lăsat un prim indiciu care a reafirmat ceea ce experții și companiile de prognoză a tendințelor vorbeau în rapoartele lor despre culorile la modă care vor fi stabilite în lunile următoare.

În termeni generali, previziunile sunt guvernate de sentimentul general al oamenilor care locuiesc în acest timp și spațiu. Merită menționat faptul că in modă totul este modelat de influența evenimentelor din jurul nostru. Pe scurt, și așa cum s-a întâmplat din punct de vedere istoric, moda Primăvară-Vară 2024 va fi, de asemenea, o reflectare fidelă a ceea ce dorim să exprimăm în societate, in contextul actual.

„Culorile anotimpurilor reflectă o stare de reorganizare în care consumatorii se adaptează la schimbările rapide ale societății și tehnologiei”. Cu alte cuvinte, incertitudinea contextului economic, politic și de mediu va fi unul dintre principalii factori care ne vor determina să răspundem cu anumite culori pe care le vom purta.nuanțele luminoase vor ieși la iveală ca o modalitate de a ne agăța de optimism. Deși întrebările despre stilul de viață frenetic al societății sunt, de asemenea, contrastate cu paletele de culori neutre și blânde. Aceste predicții au fost cristalizate pe podiumurile săptămânilor modei.

Culorile în tendințe pentru Primăvară-Vară 2024 vor fi roșu strălucitor, albastru în diferite nuanțe, tonuri neutre și pământii, cum ar fi coaja de nuc, verde-lime și roz pastel, dar și metalizate precum argintiu. Această colorimetrie se va reflecta în diferite industrii,dar în special în modă.

Roșu aprins

Pariul comun al unor branduri precum Hermès, Balmain și Alaïa au fost rochiile roșii care conturează silueta feminină. Deși în acest sezon culoarea roșie se va purta și la fuste, bluze și cizme. Propunerile nu se limitează la ținute într-o singură culoare, deoarece imprimeurile vor fi și ele o opțiune pentru a scoate în evidență această culoare care reprezintă pasiune, dragoste și curaj.

Roșu este perfect pentru a fi purtat zi de zi în combinație cu nuanțe neutre, cum ar fi negru sau bej./Sursă foto : Christian Vierig

Bleu

Deși în acest an s-a declarat că Peach Fuzz (piersică) va fi culoarea anului 2024, realitatea este că albastrul este culoarea care a preluat conducerea pe podiumurile sezonului. L-am văzut la Fendi, în contrast cu accesoriile moderne în culori portocalii. Mai mult, a fost prezent în rochii vaporoase, așa cum a demonstrat Ermanno Scervino, și în propuneri sculpturale precum Issey Miyake. Așadar, nuanța care va predomina este albastrul clar ca cerul, un ton opac care transmite calm și seninătate.

Culoarea care va da o tentă romantică ținutelor tale din acest sezon./Sursă foto: Christian Vierig

Tonuri neutre: Bej și cafeniu
Luxul minimalist a fost prezent pe podiumurile Miu Miu, cu pantaloni cu o siluetă fluidă și o croială pe șold asortată cu jachete supradimensionate. La Alberta Ferretti l-am văzut în ținute ideale pentru a petrece o vară pe plajă, cu cămăși lungi și pantaloni largi, de asemenea Acne Studios ne-au confirmat că maro este una dintre favoritele sezonului.

Nuanțele cafenii sunt perfecte pentru a exersa îmbrăcarea în mai multe straturi./Sursă foto: Acielle/ Style du monde

Verde lime

Verdele lime ar putea fi una dintre cele mai neașteptate culori pentru Primăvara-Vară 2024. Cu toate acestea, a fost una dintre cele mai văzute pe podiumuri. Sabato de Sarno i-a propus-o lui Gucci într-un costum cu pantaloni foarte scurți, deși rochiile mini de la Marni și AZ Factory au confirmat că acest ton va fi unul dintre cele mai dorite.

Verdele-lime este culoare care ne va electriza atât accesoriile cât și piesele de bază din garderobă./Sursă Foto: Christian Vierig

Roz pastel

La fel ca albastrul deschis, tonurile pastelate precum rozul au fost printre preferatele sezonului. L-am văzut la Giorgio Armani în pantaloni irizați asortați și la Erdem, iar Giambattista Valli l-a pus in evidență în rochii extrem de romantice din dantelă.

În Primăvară-Vară, devine realitate versul : „viața e roz și roz este lumea toată.”/ Sursă foto: Edward Berthelot

Culori metalice, în special argintiul

În cele din urmă, tonurile metalice continuă să fie printre cele mai văzute la săptămânile modei. De la Chanel la Carolina Herrera, prin Alexander McQueen și Courrèges, argintiul va fi tonul care va ieși în evidență pe tot parcursul sezonului, pe lângă faptul că definește echilibrul perfect între culorile minimaliste și tonurile vibrante.

Nuanțele metalice devin favoritele sezonului, reușind să-ți dea motive să strălucești în orice lumină./Sursă foto: Christian Vierig

Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments