22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru primăria Capitalei

Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru primăria Capitalei

Cununat de Traian Băsescu, nașul de botez al fetiței Elenei Băsescu, fiu de deputat PD, Cătălin Cîrstoiu nu este deloc străin de viața politică, așa cum poate părea la prima vedere. În plus, așa cum puteți citi în rândurile de mai jos, managerul de la Spitalul Universitar de Urgență din București are o avere de invidiat.

Cătălin Cîrstoiu poate învăța de la nașul Băsescu tainele campaniei electorale care îți asigură succesul la alegerile locale din București

Florin Cătălin Cîrstoiu s-a născut la data de 18 noiembrie 1974, în municipiul Pitești.

Deși părinții nu aveau nicio tangență cu domeniul medical, tatăl fiind economist, iar mama inginer, Cătălin Cîrstoiu a vrut să devină doctor. Și a făcut-o treaptă cu treaptă, având rezultate foarte bune la toate examenele la care a participat.

În 1993 a terminat șef de promoție la Liceul „Zinca Golescu” din Pitești, cu media 9,87.

Ulterior a urmat cursurile Universității de Medicină şi Farmacie „Dr.Carol Davila”  din Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală, făcând parte din promoţia anului 1999. A obținut diploma de licență în septembrie 1999 cu media 9,50 cu lucrarea de diplomă „ Chirurgia endoscopică în malformaţiile tractului genital feminin ”. Per total, de-a lungul anilor de studiu universitar a avut o medie generală de 9,61.

Conform datelor din CV-ul oficial, Cătălin Cîrstoiu a obținut titlul de doctor în medicină, cu susținerea tezei de doctorat în prelegere publică, în 2006.

În aprilie 2008 a obținut diploma de master în specializarea „Managementul sănătății publice și al serviciilor de sănătate”.

A urcat treaptă cu treaptă în ierarhia medicală, de la medic stagiar, apoi medic rezident, ulterior ajungând medic specialist Ortopedie-Traumatologie și, în fine, medic primar, cu aceeași specializare.

În cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București (SUUB) a ocupat funcția de director medical timp de trei ani, din aprilie 2006 până în decembrie 2009.

Începând cu data de 15 decembrie 2009 este managerul SUUB, dar și decan al UMF „Carol Davila” de mai bine de opt ani.

De-a lungul carierei a primit mai multe premii și distincții, printre care „Ordinul „Ioan Gură de Aur” acordat de Patriarhia Română în 2015 și tot în același an „Crucea României în Grad de Cavaler” acordată de Casa Regală a României.

A publicat numeroase cărți și articole în reviste de specialitate și a coordonat 48 de lucrări de diplomă.

Cătălin Cîrstoiu are o avere considerabilă. Conform declarației din anul 2022 acesta deține un apartament de peste 100 de metri pătrați în București și o casă de 450 m.p. în Mogoșoaia, județul Ilfov, unde mai are și un teren intravilan de 3.376,90 m.p.

Actualul candidat al coaliției PSD-PNL la funcția de primar general al Capitalei a primit pe parcursul anului trecut 450.645 de lei din salariul său de manager și 224.575 de lei din salariul de decan. Conform aceleiași declarații de avere, Cătălin Cîrstoiu are bijuterii în valoare de 150.000 de euro,  deține 11 conturi în euro care însumează 406.997 de euro, zece conturi în lei, în care are depuși 1.571.544 de lei şi patru conturi în dolari, cu o valoare totală de 52.530 de dolari.

Cătălin Cîrstoiu este căsătorit (și coleg) cu Monica Cîrstoiu, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Alesul PSD-PNL pentru candidatura la funcția de primar general al Capitalei nu este chiar străin de politica românească. Acesta este finul de cununie al fostului președinte Traian Băsescu, dar și nașul nepoatei acestuia, fetița Elenei Băsescu.

Tatăl actualului candidat PSD-PNL, Ion Cîrstoiu a fost primul primar post-decembrist al Piteștiului, prefect de Argeș,  preşedinte al Organizaţiei judeţene FSN Argeş, iar din 1992 preşedinte al filialei PD judeţul Argeş, fiind și deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 – 2004.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments