14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriLifestyleClătirea gurii cu ulei, secretul unui zâmbet sănătos și strălucitor

Clătirea gurii cu ulei, secretul unui zâmbet sănătos și strălucitor

Clătirea gurii cu ulei, cunoscută și sub numele de “oil pulling”, în limba engleză, este o practică veche de igienă orală care își are originile în medicina tradițională ayurvedică. Această tehnică implică clătirea gurii cu o cantitate mică de ulei vegetal pentru o perioadă de timp, dimineața, pe stomacul gol.

Beneficiile clătirii gurii cu ulei

Îmbunătățirea sănătății orale

Clătirea gurii cu ulei este asociată cu reducerea plăcii dentare, a gingivitei și a bacteriilor din cavitatea bucală. Dacă este făcută fecvent, aceasta poate contribui la prevenirea cariilor dentare și a problemelor gingivale.

Reducerea respirației urât mirositoare

Deoarece ajută la eliminarea bacteriilor și a toxinelor din gură, oil pulling-ul poate contribui la reducerea respirației urât mirositoare și la obținerea unui miros proaspăt al cavității bucale.

Stimularea circulației sângelui gingivale

Clătirea cu ulei poate favoriza stimularea circulației sângelui în gingii, ceea ce va contribui la îmbunătățirea sănătății gingivale îmbunătățită și la reducerea inflamației.

Alinarea durerii de dinți

Oil pulling-ul poate oferi o senzație de calmare temporară a durerii de dinți și a simptomelor gingivitei. Aceasta poate fi o metodă complementară pentru gestionarea disconfortului oral.

Îmbunătățirea aspectului pielii

Dintre cei care folosesc această metodă, unii oameni susțin că oil pulling-ul poate avea un efect benefic și asupra sănătății pielii, ajutând la curățarea și detoxifierea organismului.

Ce presupune clătirea gurii cu ulei

Alege un ulei vegetal

Uleiul de susan, uleiul de nucă de cocos și uleiul de floarea-soarelui sunt cele mai bune opțiuni. Cel mai îndrăgit este, totuși, uleiul de nucă de cocos, datorită aromei sale plăcute. Poți începe cu o cantitate mică, aproximativ o lingură.

clătirea gurii cu ulei

Dimineața, înainte de masă

Înainte de a mânca sau de a bea dimineața, pune uleiul în gură și clătește cu el toată cavitatea bucală, exact ca atunci când folosești apă de gură. Toată procedura ar trebui să dureze în jurul a 15-20 de minute. Asigură-te că nu înghiți uleiul și evită să faci mișcări bruște care ar putea duce la înghițirea acestuia.

Elimină uleiul

După timpul recomandat, scuipă uleiul într-un coș de gunoi. Uleiul poate conține bacterii și toxine și nu ar trebui să fie înghițit.

Clătește gura cu apă caldă și sărată

După ce ai scuipat uleiul, clătește-ți gura cu apă călduță și sărată pentru a îndepărta eventualele reziduuri. Apoi, cu un instrument special sau cu o lingură, curăță bine și limba.
Frecvența obiceiului de clătire a gurii cu ulei
Oil pulling-ul poate fi efectuat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de aproximativ 15-20 de minute. Pentru cele mai bune rezultate, include acest obicei în rutina de îngrijire zilnică.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments