7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseCreșterea bonificațiilor pare să le fi schimbat românilor atitudinea față de donarea...

Creșterea bonificațiilor pare să le fi schimbat românilor atitudinea față de donarea de sânge

Decizia celor de la Ministerele Finanțelor și ale Sănătății de a mări de la 1 ianuarie 2024, de peste patru ori, valoarea compensațiilor primite de către donatorii de sânge a început să dea rezultate.

Fiindcă în doar câteva zile, centrele de transfuzii din diverse județe ale țării au raportat deja o creștere a interesului românilor față de asemenea acte medicale.

Pe scurt, din acest an, donatorii de sânge primesc tichete de masă cu o valoare de patru ori mai mare decât în anii precedenți, de la 67 de lei la 280 de lei.

În plus, donatorii beneficiază de o zi liberă de la serviciu, dar și de posibilitatea de a-și achiziționa cu o reducere de 50% legitimații de călătorie.

Limita de donări de sânge admise într-un an este însă de maxim cinci ori pentru bărbați și 3/4 pentru femei, cu un interval de pauză de minim de opt săptămâni între două donări complete de sânge.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments