20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseCu elan electoral, ministrul Muncii vede România peste alte țări din UE...

Cu elan electoral, ministrul Muncii vede România peste alte țări din UE când vine vorba despre pensii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, arată un optimism ieșit din comun atunci când descrie capacitatea țării noastre de a-și susține propriul sistem de pensii.

Mai mult, același oficial a afirmat duminică, 2 iunie, la România TV, că țara noastră România înregistrează „un echilibru mai bun” decât alte state din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sustenabilitatea sistemului de pensii.

„În România avem un echilibru mai bun în ceea ce priveşte sustenabilitatea sistemului public de pensii decât în alte state membre, fiindcă în România există aproximativ 4,8 milioane de pensionari, dar există 5,7 milioane de salariaţi şi 6,7 milioane contracte de muncă. Prin urmare, avem un raport mai bun decât alte ţări ale uniunii europene şi este important să creştem gradul de ocupare pe piaţa muncii”, a precizat ministrul Muncii la postul de televiziune amintit.

Ea a dat asigurări că nu vor exista niciun fel de probleme în alimentarea cardurilor pensionarilor după 1 septembrie, data recalculării și majorării multora dintre veniturile categoriei de vârsta a treia.

„În luna decembrie am aprobat Legea bugetului de stat pentru anul 2024. În bugetul de stat şi în bugetul asigurărilor sociale se găsesc deja sumele necesare atât pentru majorarea care a fost pusă în plată începând cu ianuarie cât şi pentru efectele recalculării, pensiile recalculate fiind primite din septembrie”, a concluzionat Simona Bucura Oprescu. 

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments