20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleCum ajungi cel mai rapid la concertele Coldplay? Primăria Municipiului București suplimentează...

Cum ajungi cel mai rapid la concertele Coldplay? Primăria Municipiului București suplimentează programul transportului public

Au mai rămas doar câteva ore până când îndrăgita trupa Coldplay va susține cele 2 concerte pe care le are programate în București, la Arena Națională.

Evenimentele sunt de un interes major pentru Primăria Municipiului București, fiind un adevărat punct de atracție pentru turiștii din întreaga lume, astfel că a luat măsuri în ceea ce privește fluidizarea traficului și facilitarea accesului fanilor la concert.

În zilele concertelor – pe 12 și 13 iunie 2024 – traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Pierre de Coubertin între Str. Vatra Luminoasă și rondul de la intrarea în stadionul Arena Națională.

Spectatorii sunt încurajați să folosească transportul public pentru a evita ambuteiajele, având în vedere că la Național Arena NU vor fi amenajate locuri de parcare.

Cum ajungi cel mai rapid la concertele Coldplay cu transportul public?

Programul transportului public în zilele de 12 și 13 iunie 2024 așa cum a fost publicat pe pagina oficială de facebook a Primăriei Municipiului București este următorul:

  • Înfiinţarea liniei 700 cu autobuze electrice

Aceasta va funcţiona la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Unirii şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piaţa Unirii către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Unirii va fi la ora 00:30.

Autobuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Bd. I. C. Brătianu” (ȋn ambele sensuri), situate pe Bd. Unirii ȋn zona magazinului Unirea Shopping Center, respectiv „Piaţa Unirii 4”, „Piaţa Unirii 1” şi „Piaţa Unirii 2”, amplasate ȋn Piaţa Unirii, precum şi la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

  •  Înfiinţarea liniei 87 cu troleibuze cu autonomie

Aceasta va funcţiona (comun cu linia 86), la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Romană şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Romană, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.

Ultima plecare de la Piaţa Romană către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Romană va fi la ora 00:30.

Troleibuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Piaţa Romană” (din rondul Piaţa Romană), respectiv la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

  • Suplimentarea parcului circulant pe linia 90 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcţiona după amiază la un interval de succedare de circa 10 minute.

Ultima plecare de la Semănătoarea către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Semănătoarea va fi la ora 00:30.

  • Suplimentarea parcului circulant pe liniile de noapte N1 şi N10 care vor fi dotate cu autobuze hibrid – acestea vor funcţiona ȋn intervalul orar 22:30÷00:30 la un interval de succedare de circa 10 minute.

La afluire transportul spectatorilor va fi asigurat pe inelul median (Şos. Mihai Bravu) de tramvaiele liniilor 1 şi 10 care sunt programate să funcţioneze la un interval de 6-8 min.

Accesul publicului pe Arena Națională se va face începând cu ora 17:00!

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments