14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Cum ar fi putut candidatura lui Cătălin Cîrstoiu să joace un rol...

Cum ar fi putut candidatura lui Cătălin Cîrstoiu să joace un rol major la „Localele” din 9 iunie

A fi sau a nu fi Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei? Acesta a fost subiectul principal al dezbaterii din cadrul emisiunii online „E adevărat?” cu Ionuț Cristache și Doru Bușcu, difuzată în fiecare luni, la ora 19.00, pe Canalul de YouTube al Canal 33. 

Începutul de săptămână a stat sub semnul zvonurilor privind retragerea candidatului comun al coaliției. Cătălin Cîrstoiu nu va deveni oficial candidat la Primărie până când nu își va depune candidatura împreună cu lista de semnături la Biroul Electoral Municipal (BEM). Amânarea depunerii candidaturi pentru încă o săptămână se datorează necesității de a valida mai întâi protocolul Alianței și a lipsei din țară a premierului Ciolacu.

Astfel se pare că „iepurașul din joben” al coaliției nu a prestat un spectacol foare bun, din contră, reprezentația lui fiind una „dezastroasă” după cum spun chiar liderii partidelor implicate. Sondajele de opinie îl clasează pe Cătălin Cîrstoiu pe locul 3. Astfel că ceea ce părea să fie o sursă de lumină și o speranță în coaliție, a ajuns a fi o mică licărire care sâcâie ochiul poporului.

Alianța și l-ar fi dorit pe Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în locul lui Cătălin Cîrstoiu. Cu toate acestea, Băluță a refuzat oferta, lăsând PNL și PSD în impas în ceea ce privește găsirea unui înlocuitor pentru Cîrstoiu.

„Cîrstoiu a fost un nume impus. A venit să rezolve într-un mode fericit o problemă de dispută personală în PSD, adică prezența Gabrielei Firea care, dacă pierdea, pierdea mai glorios decât Cîrstoiu, iar dacă câștiga punea în pericol leadershipul partidului. Cele două partide au resurse! Ar fi putut să-l pregătească ca atunci când apărea să aibe deja campania făcută! El trebuia să vină cu câteva idei interesante și cu un discurs care să spulbere orice curiozitate despre biografia lui. Cîrstoiu este și un termometru pentru ceea ce urmează în campania asta. El măsoară cu destul de multă precizie, nivelul de respingere din zona publică pentru această alianță, alianță care la rândul ei a fost alipită cu forța în contra dorințelor celor care le alcătuiesc. Cu o campanie bună, l-ar fi putut călca în picioare pe Piedone, care aruncă dero pe mici și spune Hai, bă, că eu sunt de-al vostru”, a afirmat Doru Bușcu.

Ionuț Cristache a lansat la rându-i o opinie despre respingerea din zona publică a candidatului Cîrstoiu care se revarsă și asupra coaliției: „Înțelegerile lor din culise îi pot aduce în situația să nu fie validate electoral. Marcel Ciolacu a avut câteva mișcări bune, dar uite că vin și mișcările proaste”, a arătat Cristache.

Ionuț Cristache și partenerul său de dialog, Doru Bușcu, vă dau întâlnire din 8 aprilie în fiecare zi de luni, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube al Canal 33, la emisiunea „E adevărat?”, producătoarea emisiunii fiind Diana Pavalache.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments