8.5 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteDezvoltare personalaCurajul de a face ce vrei

Curajul de a face ce vrei

În numeroasele chestionare pe care le-am făcut de-a lungul timpului, feedbackuri, din statistici sau pur și simplu din conversațiile cu cei apropiați, majoritatea oamenilor își doresc să fie mai liniștiți, mai fericiți și să facă ce vor. Dar nu au curaj!

Așadar, va invit să ne schimbăm puțin perspectiva și să privim curajul și din alte unghiuri, astfel încât, la final de zi, să avem curajul să ne recunoaștem nouă înșine ce ne dorim, să avem curajul să ne exprimăm dorințele care ne aduc mai multă bucurie și energie în viața noastră, să avem curajul să ne exprimăm părerea despre un anumit subiect, să avem curajul să fim…pur și simplu. Și să avem curajul să îi acceptăm și pe cei din jurul nostru, pe fiecare în parte, cu dorințele lor diferite de ale noastre și să avem curajul să punem în comun ceea ce simțim și ne dorim. Cu alte cuvinte, să ne asumăm ce simțim în fiecare moment!

YouTube player
Curajul are legătură și cu ieșirea din zona de confort!

Uneori este nevoie de curaj să îți spui părerea despre un anumit subiect sau în fața unui public pentru că intervin diferite frici:

  • Frica de judecată  – Ce or să spună alții? Unii vor fi de acord, alții nu. Unii vor trimite aprecieri, alții din contra  – pot lasă mesaje mai puțin plăcute.
  • Frica de respingere – Dacă spun ce simt, cine o să mai stea lângă mine?
  • Frica de eșec  – Dacă îmi spun părerea și este greșită?
  • Frica de a fi părăsit/ă
  • Frica de a nu fi suficient de bun/ă
  • Frica de a nu fi pe placul celor dragi
  • Lipsa curajului poate să vină din nesiguranță, din neasumare
  • Din Rușine
  • Și lista fricilor poate continua.

Curajul nu înseamnă absența fricii, ci să poți să îți asumi ce vrei să faci și să faci ce ai de făcut fiind ghidat de starea de bine din interiorul tău!

Curajul nu înseamnă lipsa emoțiilor! Fără emoții nu am trăi! Însă, de multe ori emoțiile și fricile ne controlează, iar noi nu avem dezvoltată capacitatea de a ne autoregla sau nu știm cum să le gestionăm! Și toate acestea ne blochează curajul de a ne exprima!

CURAJUL DE A FACE CE VREI
CURAJUL DE A FACE CE VREI

Pentru că atunci când nu avem curaj, de multe ori, nu ne dăm voie să trăim ceea ce simțim!

Însă, așa cum am învățat că nu este bine să ne exprimăm, acum suntem recunoscători că avem acces la atât de multă informație care ne învață pas cu pas ce putem face pentru a ne recăpăta puterea și curajul de a ne trăi viața așa cum ne-o dorim și să ne asumăm alegerile și consecințele alegerilor noastre! În traducere liberă – să avem curajul de a ne asuma viață, cu înțelepciune, respect și iubire față de noi și cei din jurul nostru!

Și va invit pe fiecare în parte să aveți curajul să vă faceți o listă cu toate acele dorințe care vă aduc zâmbetul pe buze doar când va gândiți la ele și apoi, dacă puteți, să le împărtășiți cu cei dragi.

În încheiere, va spun 3 proverbe și zicători despre curaj, din întreaga lume:

Curaj de curcă beată.

Cine n-are curaj trebuie să aibă picioare bune.

Apucă taurul de coarne.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments