8.5 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseDați măcar un euro pentru școlile copiilor noștri

Dați măcar un euro pentru școlile copiilor noștri

60 de școli din România vor da luni, 18 decembrie, în cadrul campaniei Narada, startul Târgurilor de Crăciun, eveniment care, alături donațiile de cinci euro lunar, are ca obiectiv și strângerea de fonduri pentru 38 de mii de copii din România.

Asta în scopul rezolvării urgențele de infrastructură și educaționale ale acestor școli. Pe lângă experiența de organizare, fundraising și comunicare pe care îl pune la dispoziția profesorilor, organizația Narada demarează propria acțiune de strângere de fonduri astfel încât, la final, toți banii să fie investiți în rezolvarea celor 60 de alerte înscrise de școlile din Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, Bucovina, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.  

Nevoile școlilor sunt dintre cele mai variate, însă cele mai multe țin de reparațiile infrastructurilor vechi ale clădirilor, de amenajarea spațiilor de învățare și recreere pentru elevi, de achiziționarea de mijloace de transport pentru copii în zone defavorizate, de eficiența energetică a clădirilor, de dotarea cu tehnologie.

Povestea multora dintre școlile intrate în campanie sunt banale, dar și ieșite din comun, în același timp.

Astfel, Școala gimnazială nr. 2 din Timișoara a intrat în campania „Împreună pentru școala noastră” cu scopul de a reuși să ofere celor 900 de copii o bibliotecă pe măsura pasiunii lor. Copiii au reușit să descopere universul fascinant al cărților, printre câteva rafturi de volume foarte vechi, datorită bibliotecarei din școala lor.

Colegiul Tehnic din Petrila numără peste 1.500 de elevi, atât în ciclul primar și gimnazial, dar și la liceu sau în clasele de formarea profesională. Colegiul se poate lăuda, în ciuda lipsurilor, cu mulți copii olimpici la discipline dintre cele mai diverse, precum geografie, logică, italiană și robotică. 

Profesorii și elevii de la Liceul din Videle muncesc pentru a plăti facturile la energie și pentru a avea condiții decente pentru actul educaționalAici ajung copii dinîntreaga zonă geografică. Peste 60% dintre cei care învață în acest liceu sunt copii-navetiști, de la țară, iar restul sunt orașul Videle. 

Școala Gimnazială Nr.1 din Vlădești, județul Argeș, riscă să ia foc din cauza rețelei electrice deteriorate. Acesta este motivul pentru care directoarea Mihaela Ivan a înscris școala în campania „Împreună pentru școala noastră”. În plus, se speră și în schimbarea parchetului, cât mai curând posibil.

Școala gimnazială Dimitrie Cantemir din Baia Mare are peste 160 de elevi ce primesc burse de merit, toți cu medii peste 9,50, iar promovabilitatea la Evaluarea Națională a fost de aproape 100%. În ciuda acestor rezultate, lipsa de spațiu este motivul pentru care școala a intrat în campania „Împreună pentru școala noastră”. Conducerea școlii și-a propus să convingă oamenii de bine să doneze pentru amenajarea unor foișoare cu bănci și tablă pentru a ține o parte din ore în aer liber, indiferent de vremea de afară, așa cum se întâmplă în țările nordice.

Târgul „Împreună pentru școala noastră” se află la a doua ediție. Anul trecut, înainte de Crăciun, 25 de școli din țară au organizat evenimentul cu sprijinul Fundației Narada în aceeași zi și la aproximativ aceeași oră.

Mobilizarea a fost exemplară, iar la final, din vânzarea obiectelor realizate de copii, părinți și profesori, s-au strâns aproape 100 de mii de euro. „Narada” a dublat această sumă cu sprijinul partenerilor săi.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments