23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternDeputatul-canibal s-a ales cu dosar penal (VIDEO)

Deputatul-canibal s-a ales cu dosar penal (VIDEO)

Dan Vîlceanu, actual deputat independent s-a ales cu un dosar penal astăzi, 02 iunie, pentru ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice. Scenele demne de un film horror au fost surprinse de camerele de supraveghere din Palatul Parlamentului, atunci când Vîlceanu și Mihai Roman au ieșit pe hol pentru o discuție „amicală”, soldată cu cinci zile de spitalizare pentru purtătorul de cuvânt al PNL.

play-sharp-fill

Totul a pornit de la o gâlceavă legată de ocuparea unui fotoliu din Camera Deputaților revendicat de PNL. Fostul ministru liberal al Finanțelor Publice și ulterior ministru al Transporturilor, apropiat de Florin Cîțu, a fost admonestat de Roman, care i-a solicitat să se mute în banca independenților.

Au urmat scene incredibile. Cei doi parlamentari au decis să rezolve problema bărbătește, la mănuși, cum se spune în cartier.

Câștigător a ieșit Vîlceanu, care s-a folosit însă de metode nedemne de regulile unui meci de box. Practic Vîlceanu l-a mușcat de nas pe Roman, de mai avea un pic și îl lăsa pe purtătorul de cuvânt al PNL fără trompeta din dotare.

Astăzi, reprezentanții Parchetului General au dat următorul comunicat:

„La data de 28 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice, iar în cursul zilei de astăzi, suspectului i-au fost aduse la cunoștință faptele cercetate, încadrarea juridică data acestora, precum și drepturile și obligațiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile menționate.

Din probele administrate până în prezent, a rezultat următoarea situație de fapt:

La data de 21.05.2024, ora 11:15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaților, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de deputat, inculpatul a adresat injurii și a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, și acesta deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției publice dată de mandatului constituțional de deputat al României, provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur și zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, inculpatul a adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnității acesteia și a tulburat ordinea și liniștea publică prin generarea unor situații de insecuritate și de teamă.

Menționăm că activitatea persoanei vătămate și a inculpatului, în exercitarea funcției de demnitate publică, este reglementată de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Astfel, potrivit art. 25 din Legea nr. 96/2006, deputații beneficiază de protecția autorității pe durata exercitării mandatului de parlamentar, fiind purtători ai autorități publice de stat, iar  dispozițiile art. 257 C.pen. li se aplică în mod corespunzător.

Imunitatea parlamentară este limitată la opinii politice, respectiv pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului cu privire la care deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică.

Deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, conform art. 23 din Legea nr. 96/2006, dar nu pot fi percheziționați, reținuți ori arestați preventiv sau la domiciliu fără încuviinarea Camerei din care fac parte și fără a se proceda la ascultarea lor.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai spune în comunicatul oficial.

Meciul intră în prelungiri, deoarece se pare că Florin Roman nu vrea să renunțe la acuzații, deși Vîlceanu a declarat astăzi în fața procurorilor că regretă actul de canibalism.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments