14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseEmisiunea „E adevărat?” a pornit la drum analizând soarta actuală a democrației...

Emisiunea „E adevărat?” a pornit la drum analizând soarta actuală a democrației originale românești

Soarta democrației românești în anul 2024, unul în care vom avea parte de o serie de alegeri politice. Acesta a fost subiectul principal al dezbaterii cu care a pornit emisiunea online „E adevărat?”, găzduită de luni, 8 aprilie, săptămânal, de Canalul de YouTube al Canal33.

Ionuț Cristache, o vedetă consacrată a emisiunilor politice de televiziune, și partenerul său de dialog, Doru Bușcu, autor de succes al revistei „Cațavencii”, au analizat cu multă atenție peisajului actualului debut de campanie, cea care precede alegerile locale și parlamentare din 9 iunie.

„Democrația a ajuns să nu mai fie democrație, ci este o încolțire a electoratului cu niste opțiuni limitate. Daca tu ai pe tavă opțiuni proaste, sfârșești prin a alege una proastă. Lumea poate vrea un independent, poate vrea un om cu studii superioare, cu biografie, dar nu are cum să aleagă decât dintre oamenii pe care, prin aceste mecanisme erodate în timp și autoperfecționate de sistem, tu ai de ales doar din oamenii pe care îi pun ei pe tavă. De unde a apărut Cătălin Cîrstoiu? Traian Băsescu la vremea lui, a avut un trecut. În mod ideal, ar trebui să avem o selecție a oamenilor care cu adevărat sunt valoroși, numai că aici este o contraselectie în sensul că nu se alege dintre cei mai buni, ci dintre cei care sunt dispuși să se pună în slujba sistemului”, a precizat în emisiune Doru Bușcu.

Chestionat de colegul de platou pe tema actualei configurații politice la vârf, Doru Bușcu, jurnalistul cu vechi state de serviciu în analiza „generațiilor de politicieni” care s-au perindat la vârful țării, nu a făcut risipă de argumente forte pentru a caracteriza vremurile actuale.   

„Este o situație fără ieșire. Acest nou conglomerat politic, croit contra naturii, care se agață de lozinca stabilității care nu spun că nu este necesară și că nu este mai bună ca instabilitate, dar nu este un argument politic ca două partide care se resping să stea împreună cu forța. Și atunci ai impresia că se întinde o smoală lichidă peste opțiunile și accesul liber la vot. Oamenii ar vrea să voteze altceva și nu mai au ce. Stânga și dreapta și-au dat mâna și o dată cu această unificare a electoratelor se obține o frustrare totală. Prin prezența mai mică la vot, marile partide obțin victoria”, a mai spus același Doru Bușcu.

Cei doi au lăsat, la finele dialogului comun, o opinie care ar trebui să le dea de gândit celor care ne conduc: „Atunci când liderii sunt nepregătiți, exista nesiguranță în atitudinea lor, în acțiunile lor!”.

Ionuț Cristache, în prezent realizatorul emisiunii politice „La Final”, de la Prima TV, a ales să devină de puțină vreme și noul colaborator al echipei Canal 33.

El și partenerul său de dialog, Doru Bușcu, vă dau întâlnire mai nou în fiecare zi de luni, de la ora 19.00, pe canalul de YouTube al Canal33, la emisiunea „E adevărat?”.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments