18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternEugen Teodorovici: „În înfruntarea, pentru prezidențiale, dintre Ciolacu și Geoană, cel din...

Eugen Teodorovici: „În înfruntarea, pentru prezidențiale, dintre Ciolacu și Geoană, cel din urmă ar avea de câștigat!”

Coaliția PSD-PNL a stârnit de la „nașterea” sa discuții și nemulțumiri. De la echivocul rotației guvernamentale, iată că a venit timpul ca alegerile următoare să fie „marfă” de troc. Și pe piața alegerilor sunt multe de împărțit și oferit „pe sub tarabă”.

România are patru evenimente electorale în acest an: alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale (două tururi).
Se pare că liberalii își doresc comasarea alegerilor, așa că l-au pus în prima linie pe Nicolae Ciucă să negocieze cu PSD. Și Klaus Iohannis a dat prima undă verde pe subiect, declarând că „discuția este legitimă”.

Eugen Teodorovici, invitatul permanent al emisiunii „Jurnal Politic”, în fiecare vineri, pe Canal 33 a reclamat „jocul incorect”, al partidelor, pentru că au schimbat regulile pe parcurs: „Ciolacu ne consideră <<Mitici>>! Este un atac la partidele de opoziție!”, declară politicianul despre comasarea alegerilor.

Fostul ministru a mai punctat că aceste comasări sunt niște calcule politice, pentru că anul trecut a fost făcut un buget „doar din pix”, deoarce dacă ar fi fost o problemă cu fondurile alocate alegerilor, ar fi fost propusă această comasare de atunci.

Un alt punct al discuției a fost agenda din spatele alegerilor prezidențiale. Eugen Teodorovici este de părere că Ciolacu va încerca să se eschiveze la prezidențiale: „Așa cum îi este felul, Ciolacu va încerca să arunce în altă parte prezidențiabilul, nu la PSD, pentru a nu fi acuzat de partid că a pierdut”.

Dacă PNL îl va susține pe Geoană, PSD va merge cu Ciolacu și în această înfruntare Geoană are câștig de cauză

Fostul ministru de finanțe este convins că scenariul în care Mircea Geoană va fi susținut de liberali, actualul premier va pierde: „PNL ori stă cu PSD, ori îl susține pe Geoană, ceea ce îi dă o șansă mare să intre în finală. Între Ciolacu și Geoană susținut de PNL, vă garantez că Geoană are șanse mari…Totuși, dintre toate numele vehiculate, Geoană este ok. Geoană câștigă cu un premier capabil”.

Ce șanse consideră Eugen Teodorovici că ar avea liderul AUR în cursa pentru cea mai mare funcție în stat, vezi în clipul de mai jos:

play-sharp-fill

Jurnal Politic se vede la Canal 33, în fiecare vineri, de la ora 12.00.

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments