7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Fără ei nu se poate! UDMR se vede din nou la guvernare

Fără ei nu se poate! UDMR se vede din nou la guvernare

Declarații fulminante ale liderului UDMR, Kelemen Hunor, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali desfăşurată zilele acestea la Cluj. După ce i-a „urecheat” pe foștii aliați de la PSD și PNL, Hunor a spus-o clar și răspicat: „Vrem la guvernare!”

Celebra salutare a președintelui Iohannis, „Jó napot kívánok, PSD” revine în actualitate

Parcă nici nu poate exista un guvern al României, fără doi-trei miniștri de la UDMR. Bazându-se pe un număr de voturi constant, care le asigură trecerea pragului electoral de 5%, maghiarii s-au înșurubat mereu la guvernare pentru a ajuta la formarea unei majorități parlamentare.

Criticați de multe ori pentru unele inițiative legislative care aduceau atingere demnității naționale, liderii UDMR au știut să împace și „capra” și „varza”, ajungând să fie un fel de factor de echilibru, fără de care nici partidele de stânga, nici cele de dreapta nu și-ar fi putut trece legile prin Parlament.

După ce în vara anului trecut au fost ejectați de la guvernare, liderii UDMR  stau acum cu ochii ațintiți pe sondajele electorale. Un scor mic la parlamentare al PSD și PNL le-ar asigura prezența în viitorul executiv, pentru a echilibra balanța politică față de AUR, USR și Forța Dreptei.

„Din supărare permanentă nu poți să faci politică. Eu știu unde s-a luat decizia și unde a fost problema. Sper că toată lumea a învățat. Noi nu putem uita ce s-a întâmplat, dar asta nu înseamnă că în continuare, încă vreo zece ani de zile, trebuie să stau supărat într-un colț.Trebuie să caut un numitor comun cu cei care vor guverna și asta vom face”, declara la începutul lunii noiembrie a anului trecut Kelemen Hunor, referindu-se la modul în care social-democrații și liberalii i-au aruncat peste bord în vara anului trecut.

În condițiile în care maghiarii estimează că la alegerile din acest an PSD și PNL nu vor trece, împreună, de 50%, vineri, 19 ianuarie, președintele UDMR a revenit cu aceleași declarații, la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali desfăşurată la Cluj

„După 2024, dacă vom avea succes la aceste alegeri, ar trebui să intrăm la guvernare, trebuie să profităm de oportunitatea de a fi din nou la guvernare, pentru că guvernarea este un instrument prin care putem lupta pentru noi în primul rând, dar şi pentru toţi cetăţenii ţării. Am dovedit deja că suntem mânaţi de binele poporului la guvernare, avem experienţa, avem curajulşi bunul simţ. Şi avem o viziune clară asupra obiectivelor strategice pe care ţara ar trebui să le urmărească. Actualul executiv pare să fie lipsit de trei dintre aceste patru lucruri. Nu are viziune, nu are curaj şi nu are bun simţ. Acestea trebuie recuperate la sfârşitul anului. Noi trebuie să fim gata să facem aceste lucruri”, a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Oricum, UDMR este deja cu un picior la guvernare, având 12 prefecți și subprefecți, trei secretari de stat și mai mulți directori la deconcentrate.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments