22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseFiecare al o sutelea român e „atins” de cancer, „boala secolului”

Fiecare al o sutelea român e „atins” de cancer, „boala secolului”

Fiecare al o sutelea român e bolnav de cancer, „boala secolului”! Statistica, una mai mult decât impresionantă, a fost dezvăluită recent de către actualul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul Valeria Herdea.

„Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, a precizat recent Valeria Herdea în cadrul unei întâlniri cu presa centrală.

Ea nu a ezitat să califice situația actuală drept una „dramatică pentru starea de sănătate a unei populații”, în condițiile în care potrivit celui mai recent recensământ România numărăr puțin peste 19.700.000 de cetățeni.

Valeria Herdea a făcut apel pentru ca cetățenii să meargă constant la medic, dar a făcut referire și la plata concediilor medicale de către instituția pe care o conduce de ceva vreme.

„Concediile medicale se vor plăti eşalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eşalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanţe”, a indicat preşedintele CNAS.

Potrivit Valeriei Herdea, evaluarea efectuată la nivelul cabinetelor medicilor de familie privind suspiciunile de acordare a concediilor medicale se apropie de finalizare, existând până în prezent „sub 1% derapaje”.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments